A leveseket, főzelékeket miért a végén kell berántani?
Már több receptben is azt láttam, hogy sós, fűszerekkel ízesített vízben megfőzzük, és a végén készítjük el a rántást, amit beleöntünk, és a végén tejföllel gazdagítjuk. Én úgy emlékszem, hogy édesanyám először rántást készített, felöntötte, és abban főzte meg a zöldségeket, majd a végén tejfölt tett bele.
Miért írja szinte minden recept fordítva? (sajnos édesanyámat már nem tudom megkérdezni)
Egyszerű: ha csak a végén teszed bele a rántást,akkor nem kell annyira figyelni a levesre. Ha rántással kezded,akkor, ha már majdnem forr,le kell venni a hőfokot,mert kifut a levesed. Ehhez pedig ott kell állni a tűzhely mellett,nem lehet közben mást csinálni. Kényelmesség.
Mindenki másképp főzi a leveseket (is),de pl. van olyan leves,amit nem lehet előre berántani,mint pl. a szárazbab,szárazborsó stb. Ezek sokára főnek meg.
Sok leves viszont jobb ízű,ha előre rántják be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!