Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A főzelékeket lehet CSAK étk....

A főzelékeket lehet CSAK étk. Keményítővel sűríteni? Vagy mindenképp kell sima liszt is hozzá?

Figyelt kérdés

Hogy működik a keményítő. Jobb egyáltalán mint a liszt. Mik az arányok?

köszi előre is


2010. szept. 13. 09:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
ugyanolyan jó, mint a liszt, csak praktikusabb, mert nem csomósodik.
2010. szept. 13. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 Bocipók ***** válasza:
100%

Elég a keményítő, nem kell hozzá liszt. Ugyanúgy működik, vagy a főzelék tetejére szórod, vagy behabarod vele.

Az igazat megvallva nem értem, hogy miért modják, hogy jobb mint a liszt (lisztérzékenyeknek nyilván jobb), de szerintem tök ugyanolyan, max drágább.

És a keményítő szénhidrát, ezért ugyanúgy hízlal, mint a liszt. Szóval az én véleményem az, hogy nem éri meg külön venni, még akkor sem, ha kevesebb kell belőle.

2010. szept. 13. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
Még több is benne a kalória.
2010. szept. 13. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
nagyságrendileg ugyanannyi a kalóriatartalma én úgy tudom. (egyszer pont ezt néztem neten)nem oszt nem szoroz túl sokat.
2010. szept. 13. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szeretem használni a keményítőt, mert ha forralás után tovább főződ, szétesik és újra híg lesz az étel.
2010. szept. 13. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

most még egyszer rákerestem neten:

liszt 350 kcal

haas étkezési keményítő 343 kcal


update liszt 336 kcal - :) ez röhej, mintha olyan sokat számítana az a pár kcal különbség. ez csak önámítás, ha valaki elhiszi

2010. szept. 13. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
komolyan az az 5 dkg liszt, amivel sűríted olyan rohadt sok kalória, hogy rögtön 8 kg-ot hízol, ha ránézel....mellesleg a keményítős kaja az első forralásnál szétfolyik
2010. szept. 13. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

A keményítő kukoricalisztből készül. Ugyanannyi kalória van benne, mint a fehér lisztben, csak egészségesebb, és glutén-érzékenyek is ehetik.

Én nem szeretem, mert gusztustalan kocsonyás állaga lesz tőle a főzeléknek.

2010. szept. 13. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2010. szept. 13. 11:12
 10/11 anonim válasza:
Megvan az az előnye a liszttel szemben, hogy megmaradnak az eredeti ízek és nem lesz "lisztízű" a főzelék. Ez a tulajdonsága pl. egy gyümölcslevesnél még előnyösebb. Persze valaki direkt szereti a lisztízű, "menzás"kajákat.:-)
2010. szept. 13. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!