Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A töltött paprikába utólag is...

A töltött paprikába utólag is bele lehet tenni a zellert?

Figyelt kérdés

Bevásárlásnál lehagytam a zellert a listáról, itthon jutott eszembe. Elvileg holnapra csinálnám, mert ma van rá időm, viszont nem szeretnék még egy kört tenni a boltban.

Ki tudom hagyni, vagy esetleg bele lehet másnap tenni (és összeforralni a levével együtt - gombócokkal vagy nélkülük)?


2011. okt. 20. 14:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Mi nem szoktunk bele zellert tenni. Kihagyhatod nyugodtan.
2011. okt. 20. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
zeller nélkül nincs jó íze,de utólag is beleforralhatod. Ne rántsd be és holnap főzd a zeller zöldjévelmég 10 percet
2011. okt. 20. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
67%
A töltött paprikába nem kell zeller!
2011. okt. 20. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
Én soha nem teszek bele zellert, és mégis nagyon finom.
2011. okt. 20. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
Zeller neélkül nekem nem ízlik, beleőzheted utólag is, de kicsit főzöd vízben a zellert, majd beleöntöd a kajába és összeforralod.
2011. okt. 20. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
akik nem tesznek bele,próbáljátok ki úgy, hogy zellerzöldjét főztök bele. Ég és föld a különbség. (bár én még nem láttam szakácskönyvet ahol nincs benne zeller)
2011. okt. 20. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
én is főzök bele zellerzöldet, és a paradicsomlevesbe, szószba is. később is bele lehet tenni,megéri, mert nagyon finom lesz tőle. persze tálalás előtt kidobom,mert a családtagok látni sem bírják az ilyen "zőccségeket" :))
2011. okt. 20. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
Nekem sok régi szakácskönyvem van,de egyikben sem tesznek a töltött paprikába zellert.
2011. okt. 20. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:

Felpiszkálta a fantáziám az a hozzászóló,aki azt írta,hogy nem látott olyan szakácskönyvet,ami nem ír zellert.

Átnéztem 40 szakácskönyvemet,mind legalább 50-60 éves,de soka még régebbi is.

Egyikben sem tesznek zellert a töltött paprikához.Különbség a töltelékekben van. Van ahol nyersen teszik bele a rizst,van ahol félig megfőzve.

Van aki nem csak a paradicsomlébe,hanem a töltelékbe is tesz majorannát és bazsalikomot. Ez a két fűszer a paradicsom jellegzetes fűszere.

Mind paradicsomszószt ír,kettő kivételével.

Az egyik székely recept. Eszerint apróra szlet savanyított káposztát zsíron meg kell párolni. Erre tenni a töltelékeket,felönteni annyi vízzel,hogy ellepje. Sózni,borsozni. Ha megfőtt a töltelék,akkor paprikás rántással berántani.

A másik egy bácsalmási rác recept.

A töltelékbe csak rizst,sót,borsot,tojást raknak.

Zsíron apróra vágott vöröshagymát dinsztelnek,rá lisztet szórnak,jól átpirítják,pirospaprikát tesznek rá. Felöntik vízzel és beleteszik a töltelékeket. Mire a töltelék elfő,sűrű szaftja marad. Ebbe sem kell semmilyen paradicsom.

2011. okt. 20. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:

Na, akkor én most olyat írok...:D


Szóval nálunk nincs benne zeller és a paradicsomlevesben sem, mert a mi édesen esszük, cukorral!

2011. okt. 20. 23:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!