A töltött paprikába utólag is bele lehet tenni a zellert?
Bevásárlásnál lehagytam a zellert a listáról, itthon jutott eszembe. Elvileg holnapra csinálnám, mert ma van rá időm, viszont nem szeretnék még egy kört tenni a boltban.
Ki tudom hagyni, vagy esetleg bele lehet másnap tenni (és összeforralni a levével együtt - gombócokkal vagy nélkülük)?
Felpiszkálta a fantáziám az a hozzászóló,aki azt írta,hogy nem látott olyan szakácskönyvet,ami nem ír zellert.
Átnéztem 40 szakácskönyvemet,mind legalább 50-60 éves,de soka még régebbi is.
Egyikben sem tesznek zellert a töltött paprikához.Különbség a töltelékekben van. Van ahol nyersen teszik bele a rizst,van ahol félig megfőzve.
Van aki nem csak a paradicsomlébe,hanem a töltelékbe is tesz majorannát és bazsalikomot. Ez a két fűszer a paradicsom jellegzetes fűszere.
Mind paradicsomszószt ír,kettő kivételével.
Az egyik székely recept. Eszerint apróra szlet savanyított káposztát zsíron meg kell párolni. Erre tenni a töltelékeket,felönteni annyi vízzel,hogy ellepje. Sózni,borsozni. Ha megfőtt a töltelék,akkor paprikás rántással berántani.
A másik egy bácsalmási rác recept.
A töltelékbe csak rizst,sót,borsot,tojást raknak.
Zsíron apróra vágott vöröshagymát dinsztelnek,rá lisztet szórnak,jól átpirítják,pirospaprikát tesznek rá. Felöntik vízzel és beleteszik a töltelékeket. Mire a töltelék elfő,sűrű szaftja marad. Ebbe sem kell semmilyen paradicsom.
Na, akkor én most olyat írok...:D
Szóval nálunk nincs benne zeller és a paradicsomlevesben sem, mert a mi édesen esszük, cukorral!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!