Hogyan került a kukac a piros paprikába?
Figyelt kérdés
Pár hete vettem egy nagy csomag piros paprikát. Lezárt üvegben tartom. Ma mikor elővettem, ilyen is hálók voltak benne, jobban megnéztem és több kis csomó is volt benne, az egyikben egy fél cm-es mozgó kukac. Gyorsan ki is hajítottam az egészet. De hogy került bele?2010. okt. 27. 10:49
1/8 anonim válasza:
Lejárt a szavatossága,esetleg apró lyukak voltak a tasakon?
2/8 anonim válasza:
sajnos molyos paprikát vettél. jó, hogy kidobtad, nem lehet vele mit kezdeni.
lehet kapni élelmiszermolyok elleni cuccot, amit a konyhaszekrénybe vagy a kamrába lehet tenni.
lisztbe, morzsába sőt a delikátba is belemehetnek a dögök.
ha bolti volt, és felbontáskor észre vetted volna, simán vissza kellett volna venniük.
3/8 A kérdező kommentje:
Nem járt le a szavija, és jó minőségű volt a paprika. Viszont pár hónapja találtam a szekrényben egy molyszerű valamit, majd pár nap múlva mégegyet. De azonnal ki is pakoltam mindent a szekrényből és jól kitakarítottam. Lehet, hogy azok rakták le a petéjüket? De hogy mentek bele a jól lezárt edénybe? Mivel védekezhetek ellenük? Mi az a szer, amit írtál? Bár azóta nem találkoztam ilyen undok kis döggel.
2010. okt. 27. 11:07
4/8 anonim válasza:
Ezek a kis dögök mindenhova bemásznak, a lezárt üvegekbe is. Én egyszer az egérkajával (búza) hurcoltam be, átmentek a lisztbe, morzsába, csokiba, vegetába, még a húsleveskockába is, a papír alá. Ha szerencséd van, tényleg a pirospaprikában volt és még időben kidobtad őket. (Ugye a kivitted őket a lakásból...?) Ha nincs szerencséd, a paprikába is máshonnan másztak, jól nézz meg mindent.
5/8 anonim válasza:
Háát... ha találtál lepkét is, szerintem nem szabadultál meg tőlük... De jól tetted, hogy kitakarítottál.
6/8 anonim válasza:
"Lehet, hogy azok rakták le a petéjüket?"
Biztos! Van olyan moly ami csak a papírzacskót rágja ki van olyan amelyik a műanyagzacskót is.Az is előfordul hogy az üzemben már megfertőzödött és mostanra kelt ki a picike.A lepkéket kell írtani van többféle is.
7/8 anonim válasza:
hello, megkérdeztem a lányomat BIOSTOP élelmiszermolycsapda amiről írtam. a DM-ben lehet kapni.
ráragadnak a hívatlan látogatók:)
üdv.
8/8 anonim válasza:
a molyok ellen jó még nemcsak konyhába de a ruhásszekrénybe is egy-egy fűzér levendula
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!