Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet sporolni a főzés...

Hogyan lehet sporolni a főzés során az idővel? Hogy minél kevesebb időt kelljen a konyhában tölteni a főzéssel? Ötletek?

Figyelt kérdés
2012. aug. 7. 14:29
 1/6 anonim ***** válasza:
Ehhez rutin kell, ami idővel megjön. Főzés közben én mindent folyamatosan elmosogatok, elrámolok, a pucoláshoz jó éles kések, hámozók kellenek, így gyorsabban megy az előkészítés.
2012. aug. 7. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Az előző válaszolóhoz még hozzáfűzve, hogy több dolgot egyszerre csinálni (amig sül a hús és rotyog a leves, addig lehet pucolni és készíteni a köretet).
2012. aug. 7. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Összehangolod a különböző folyamatokat. Van egy barátnőm, aki semmit nem csinál egyszerre, kész rémálom :D Ha például csinál sült cuccokat, akkor mindent egyesével: paníroz, aztán elpakol, utána kisüti, aztán külön a krumplit is, aztán a salit külön. Órákig tart így minden.

Én például két tálba sütök egyszerre, ha olyat csinálok, plusz mint ahogy az első hozzászóló is, közben folyamatosan mosogatok, rendet tartok.

Mielőtt nekikezdesz a főzésnek, gondold végig mi mennyi ideig fog tartani, mit csinálhatsz egyszerre, stb. Így nem csak kevesebb idő lesz, hanem minden szépen egyszerre lesz kész. :)

2012. aug. 7. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

csatlakozom az előttem szólókhoz. először a fejnben dől el minden. szervezd meg magadban, nem fogsz magaddal összeveszni:)

mindig a leghosszabb fővésűt tedd fel, lehetőleg a hátsó lngra. húsleves, gulyás, pörkölt mehet így.ha olyan salátát készítesz , amit le kell sózni, azt is tedd meg előbb, hogy utána legyen ideje érni a lében. közben a krumplit is megpucolhatod, a vízben is kivárja a sorát.

és mosogatni, mosogatni, ahogy a többiek is írták. a felhalmozódott felesleges edény csak akadályoz, és nem éred utol magad.

Egy idő után kialakul a megszokott sorrend, és nem érzed

egy örökkévalóságnak a főzést.

2012. aug. 7. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Sok mindent előkészithetsz

fasirt, rántott, pácolt húsokból nagyadagot készitesz lefagyasztod, hétköznap gyorsan kész van.


Bármilyen fagyasztott zöldség mindig jó

gyors fözelék, leves, 1 majonézes sali a munkába


Száraz kenyér, kenyérhéjat felkockázol füszerekkel megszorod, piritod sokáig eltartható

levesbetétnek, salikba

2012. szept. 2. 00:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Mielőtt hozzákezdesz, nézd meg, hogy minden hozzávaló megvan-e! Nincs annál bosszantóbb, mint főzés közben lezavarni valakit tejfölért.

Az edényekre, tepsikre is ugyanez vonatkozik. Ez persze azt jelenti, hogy azonnal be kell áztatni és 24 órán belül el kell mosogatni a leégett húst vagy sütemény maradványait tartalmazó tepsit, különben belekövesedik, és csak az atomvillanás oldja fel. Próbáltad már a húsvéti bejgli tepsijét Karácsonykor elmosogatni?

Ha egy levesben lassan és gyorsan puhuló hozzávalók vannak

, akkor ráérsz a később beteendő hozzávalókat akkor megtisztítani, amikor a többi már fő. No persze, krumplipucolás közben rá kell nézni a fővő húsra, hogy ki ne fusson a leves.

2012. szept. 2. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!