Daragaluska - főzés után, mitől kemény? Mit tegyek, hogy lágy, puha legyen?
Figyelt kérdés
Úgy készitem amint a recept irja, de mégsem sikerül. Túl kemény lesz miután megfőztem. Mit tegyek bele többet, vagy kevesebbet? Dara, só, petrezselyem, tojás - ezeket rakom bele, és egy kicsi olajat (szakácskönyv zsírt ír de azt nem használok).2012. júl. 31. 22:16
1/11 anonim válasza:
Pedig a zsír egészségesebb az olajnál,és az ételek is jobb ízűek vele főzve.
A galuskába ne olajat,hanem zsírt vagy vajat tegyél. A tojást verd fel,a grízt keverd bele,és hagyd állni legalább 1-2 órát. Akkor nem lesz kemény. De lehet,hogy a tiédbe sok a dara.
2/11 A kérdező kommentje:
Köszi ezek jó tippek. A recept szerinti mennyiségű darát használtam de a tojás az ugye mindig más méretű, mikor milyen van otthon. Lehet tényleg ez is az oka...Zsírnak adok egy esélyt. Már annyiszor csináltam, és sosem lett olyan igazi jó. Van egy recept miszerint a tojásfehérjét fel kéne verni, de ez túl macerás (csak nagy robotgépem van, nem mindig van kedvem előszedni...) - gondolom az is lágyitaná de nem akarok igy, mikor van a "sima" recept. Köszönöm a válaszodat, igy megpróbálom!
2012. júl. 31. 22:29
3/11 anonim válasza:
Még annyit: a tojást villával verd fel,az is elég. Én sem szoktam külön felverni a fehérjét.
4/11 anonim válasza:
zsír kell bele és akkor nem lesz kemény,a legjobb éttermekben is így készítik :)
5/11 A kérdező kommentje:
OKS. Azt hiszem én a tojást is beledobtam egészben de ez nem biztos...köszönöm a jótanácsokat!!! nem most készitem igy nem tudok visszajelezni, de ideirom majd ha sikerült!
2012. júl. 31. 22:58
6/11 anonim válasza:
Még egy pont a zsír javára:) engem is úgy tanítottak, hogy a tojással megegyező darabnyi zsír.
7/11 anonim válasza:
Ha olajat használsz, az nem úgy viselkedik, mint a zsir. Sok kisérlet után egyértelmüen a tojással közel egyezö térfogatú zsir a legjobb variáció. Ezen kivül a kimért grizt nem teszem bele egyszerre, mert a tojások nem egyformák, hanem csak annyit adok hozzá, hogy keményebb galuskatészta állagú legyen. Ha fél órát áll, mielött befözném, sokkal könnyebben megfö. Ha netán az összekeverés után túl kemény (villával nem lehet eldolgozni), akkor NAGYON PICI hodeg vizet adok hozzá.
8/11 anonim válasza:
Én se zsírt, se olajat nem teszek bele. Kézi habverővel kicsit elkeverem a tojást (tojásokat), megsózom, mehet bele a dara és a fűszer. Arra figyelj, hogy nagyon megdagad, viszonylag folyósra kell csinálni, állás után megkeményedik. teáskanállal szaggatom a levesbe, kb. fél órát főzöm. Lehet, hogy túl sok darát tettél bele, amiatt lett kemény.
9/11 anonim válasza:
Én az egész tojást elhabarom, picit sózom és annyi grízt rakok bele hogy nagyon lágy tésztát kapjak.Valahol a nokedli, és a palacsinta tészta között van.ÉppKéshegynyi sütőport keverek bele és a hűtőbe teszem legalább 3 órára.Ennyi, zsiradékot még soha nem tettem bele.Én egyenesen a levesbe szaggatom kávéskanálnyi adagokban, amik evőkanálnyira nőnek a végére.A leves ne zubogjon, csak gyengén főljön, és amint minden galuska benne van és feljött a tetejére gyorsan el is zárom.Akkor lesz igazán kész amikor a galuskák lecsücsülnek az edény aljára.
10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezt a rengeteg segitőkész, profi választ! nagyon hálás vagyok, igazán!!!! sztem sok volt benne nekem a griz, mert annyit tettem pontosan amit a szakácskönyv ir, függetlenül a tojásmérettől.
Használni fogom a leirtakat, ezer köszönet!
2012. aug. 1. 21:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!