Ha leégett a lekvár főzés közben a fazékban hogy tudom a leégést eltávolítani?
Figyelt kérdés
A cukros barackpüré leégett sajnos a fazékban, mindjárt átöntöttem másikba hogy ne vegye át az égett ízt, na de a leégést mivel tudnám felszedni? Súrolószer és sós víz forralásán már túl vagyok, nem segített..Valami ötlet???KÖSZI:)2011. júl. 14. 11:27
1/10 anonim válasza:
A súrolószer csak rond a helyzeten, a fazékba tegyél mosogatószeres vizet, forrald fel, utána egy kanállal (vagy valami más NEM ÉLES/HEGYES dologgal kapard le, amit lehet, ha még marad, akkor többszö ismételd meg. Idövel lejön, csak türelem kell hozzá.
2/10 anonim válasza:
Egyszerűen áztasd be,és majd felázik-utána a nyomát egy kis cifel eltünteted.
3/10 anonim válasza:
Fújd be hideg zsíroldóval,aztán add neki a magasnyomású mosóval---én is így csináltam,egy kicsit "lekapta" az asszonynak.
4/10 anonim válasza:
Kedves utolsó, a lekvár nem zsíros cucc :D De a magasnyomású mosó jó, ötlet :D Csak nehogy a zománc is lejöjjön...
5/10 anonim válasza:
A hideg zsíroldó a nyerő! Költözéskor olyan tüzhelyet "örököltem, aminek a sütőjében a mindenféle leégés már úgy nézett ki, mint a zománc. Ehhez nem volt elég egy alkalom,hogy rendbetegyem, de második nekifutásra teljesen feloldotta sűrű barna masszává. Letörlés után kiderült a sötétbarna tepsiről, hogy fehér. Ez nem egy délután égett rá, mint a te fazekadban a lekvár.
6/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat:) Próbálkozok:)
2011. júl. 14. 16:35
7/10 anonim válasza:
Szia! Én is ugyanígy jártam tegnap. Mindent megpróbáltam. Ázott mosogatószerrel, hideg zsíroldóval, semmi. Aztán elkezdtem keresgetni a neten, s találtam egy oldalt, amin ajánlották, hogy szórjak rá sót, majd kicsit benedvesíteni, s ebben állni hagyni. Egész éjszakára így hagytam, reggel megsem mozdult a leégés. Az utolsó, amit kipróbáltam szintén erről az oldalról van. Kólát önteni a lábosba, melegíteni, s közben súrolni. No, gondoltam, ezt még megpróbálom, aztán kihajítom a fazekamat. De a kóla levitte! Igaz, dörzsizni kellett rendesen, de lejött! Úgyhogy mostantól nem iszok kólát, de megmaradt a fazekam!
8/10 anonim válasza:
Előző vagyok. Innen vettem az ötletet: [link]
9/10 A kérdező kommentje:
Köszi a segítségeket, sajnos a mindenféle próbálkozástól meg anyagtó( na meg szerintem a lábas minőségétől) ki kellett dobnom a lábast mert teljesen lejött a zománcréteg....Kicsit drága mulatság lett ebből a lekvárból....:) De mégegyszer köszi és legközelebb megpróbálom a cólás verziót, bár remélem nem lesz mégegyszer ilyen:)
2011. júl. 23. 15:56
10/10 Kaya Ibrahim válasza:
Némi forralásos áztatás után tűzhelykaparóval szépen lejött.
A tűzhelykaparó végülis egy penge nyéllel, amit a kerámialapos tűzhely tisztításához szoktunk használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!