Penészedünk, leginkább a pára miatt, és ahogy elnézem ennek leginkább a főzés az oka. Mit tegyek?
A penészölö sokkal többet árt a gyerekeidnek (mert igen erös vegyszer, ami a légutakat kárositja), mint egy rendes szellöztetés sarkig nyitott ablakokkal. Nem értem, miért ne lehetne igy szellöztetni? NE állitsd a gyerekeket direkt a huzatba és nem lesz semmi bajuk. HA csak éppen picit nyitod ki az ablakot, azzal CSAK a párát növeled a lakásban.
Az elszivó meg szerintem nem elég a konyhában, eeösebbet vegyél, ami gyorsabban szivja ki a levegöt, másrészt fözéskor MINDIG tedd rá az edényekre a fedöt. Fözés után csinálj huzatot 5-10 percre. A ruhákat NE a lakásban száritsd, kinn sokkal jobban száradnak és nem a lakásban marad a pára.
Valószínű, hogy a légtömör ablakaid miatt dunsztolódik be a lakás. Az is elképzelhető, hogy egyszerűen túl kicsi nektek.
Szellőztess sokat!
Ennél többet csak egy helyszíni bejárás, tanácsadás keretében tudnék mondani. Így látatlanban nem lehet megállapítani az okokat...
Az elsőnek üzenném, hogy az a "sok" vegyszer ami káriosítja a légutakat az a Hypo... 1600 ftért szavonak meg hanonak nevezve. És mint hypo kifújás után kb 10 percel elillan a klór.
ablakkeretbe szerelhető szellőztetőt javaslok a kérdezőnek, ill, ha most nincs lehetősége rá, sokat segíthet, ha kiszedegeti az ablakai fölső oldaláról a gumitömítést. És a szellőztetés valamilyen módon történő megoldását.
Az elsö vagyok, a penésztelenitöben nem CSAK hypo van - igaz, hogy a legnagyobb részét ez képezi.
Viszont a klór belélegezve feloldja a tüdöhólyagokat és igy tüdövizenyöt okoz - és már csak ezért sem használnám olyan helyen, ahol kisgyerek van.
a klór kb. 2 perc alatt bomlik el,úgyhogy ha nem a gyerekre fújod, hanem a falra, és a gyereket arrébb tudod tenni 5 percre akkor nagy valószínűséggel túléli...
ha próbáltál nagy töménységű hypot használni ami nem volt felmárkázva akkor tudnád, hogy ezek a penészölők hihetetlen nagy átverések, humbug, és az 1600ftos áron 7,5 dl nagy töménységű hypót kapsz, aminek az előállítási ára nem több 10 ft-nál.
"1600ftos áron 7,5 dl nagy töménységű hypót kapsz,"
Nem! A Savoban 5% hipo van! A legtöményebb meg 15%-os!
ha a sima háztartási hypo 1,5 % akkor az 5-6 %os szavo hanno nem nagy töménységű?:)
amúgy itt van : [link]
mindenki palackozhat magának olcsón szavot hannot:)
"ha a sima háztartási hypo 1,5 %"
15%-os! Tízenöt százalékos!
"A normál háztartási hipó (1,5%-os) tízszeres koncentrátuma. "
Itt hülyeséget írnak, én vegyész vagyok tudom.1,5 %-ot a háziasszony csinál ha tízedrészére hígítja a flakonos hipot.A hipogyártásnál 15%-osat kapnak! Tessék megnézni a hipo flakonját, aktív klór tartalom rajta van abból ki lehet számítani a NaOCl tartalmat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!