Tegnap almalekvár főzés közben egy percre nem figyeltem oda, és a zománcos! Edény aljára odaégett a lekvár. Hogyan tudom azt onnét úgy eltávolítani, hogy nem dörzsizem és karcolom meg a belsejét?
Szórd be sóval, jó vastagon! Hagyd állni(3 órát, mondjuk)
Őnts rá egy deci ecetet, kevés mosogatószert, és forrald fel! Jó büdös lesz a konyhában, de lejön!
A maradékot ciffel bekened, állni hagyod egy órát, és aztán áttörlöd. Szuperbiztos módszer.
Múltkor láttam valamit a tv-ben hasonló esetben vizet (nem tudom hideg vagy meleg ...) öntöttem a tálba majd raktam bele 2-3 műfogsortisztító tablettát. Nem tudom Magyarországon lehet-e kapni ezek olyan nagyobbak voltak 20 forintos nagyságúak. Az pezsgett benne egy ideig majd később elég jól feloldotta az egészet.
Emellett ismerem még azt, hogy sót kell rá önteni. Vagy ecettel, citromlével felforralni. Hallottam olyanról, aki kólával forralta fel én azt nem próbálnám ki (nem tudom miért csak nem szimpatikus) és az is hatásos állítólag.
Ha semmi nem segít önts rá domestost és hagyd állni pár napig. Utána jól ki kell mosni, de talán hatásos lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!