Hogy készítsem el a tésztát, hogy főzés után ne ragadjon össze? Pedig teszek rá olajat.
Én nem hagyom állni.
Ne tegyél a vízbe olajat, csak sót, és ha kész, azonnal szűrd le. Nem szabad leöblíteni hideg vízzel, hanem azonnal lábosba kell tenni és kevés(!) olajat tenni rá, jól megkeverni, és utána is pár percenként átkeverni, míg ki nem hül. Fedőt soha nem teszek rá, mert befülled, elázik. Csak ha már kihült. Ha tésztafőző fazekad van (olyan szűrős), akkor nem szabad a szűrőt a forró víz fölött hagyni (tésztával), mert a gőztől elázik.
Én mindig Gyermelyit veszek, soha nem volt gondom vele, kivéve az utolsó 2 alkalommal, amikor egyszerűen nem akar megfőni, pedig mindent ugyanúgy csináltam, mint régen. A belseje kemény volt, a külseje meg már kezdett elázni a túlfőzéstől. Ugyanaz a csomag volt, fele-fele főztem. Kíváncsi vagyok, hogy csak egy rossz szállítmány volt-e vagy a következő is ilyen lesz-e, mert esetleg új recept. Remélem, nem.
Amit még tapasztaltam, hogy a tojás nélküli (durum) tésztákat nehéz megfőzni. Nekem azok ragadnak. Meg a teljes kiőrlésű is.
Én is úgy gondolom, hogy túlfőzöd.
Főzés közben kostolgatni szoktam, és ha jó, akkor le a tűzről, szűröm, leöblítem, rázom, és be a lábasba. Majd egy kis olak, kb 1-2 ek-nyi, attól függően, mennyit főztem. Jól átkeverem, majd még egyszer kb 5 perc múlva, és jó.
A vízbe mindig teszek sót és olajat is. De az is igaz, hogy az esetek többségében jó minőségű tésztát veszek. És lehet tojásos és durum is, akkor is így járok el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!