Miért kell órákig beáztatni a lencsét főzés előtt?
A lencse száritott mag, és nehéz megsaccolni elöre, hogy mennyi vizet vesztett. Ha azonnal elkezded fözni, akkor lehet, hogy egy óra alatt szétfö, de lehet, hogy 8-10 óra múlva is kemény, és ebben az esetben általában nem egyenletesen puhulnak meg a szemek, lesz, ami hamar szétmegy, és lesz, ami "örökké" kemény marad.
Ha beáztatod, akkor az összes szem egyforma lesz, és igy fél óra után már minden szem puha.
ha már föltetted, lassan főzd, nehogy a külső héjja leváljon.időnként kóstolgasd, nem kell szétfőzni.
paradicsomot, én nem szoktam be tenni, de , ha már tettél bele, nem baj, csak az is késlelteti a megfővését a lencsének, mert a savak keményítenek.
de fel a fejjel, biztosan finom lesz:)
BÚÉK!!!
pontosan úgy van ahogy az utolsó írta.
Én csak annyit tennék hozz,hogyha előre beáztatod a lencsét/babot akkor később kevésbé lesznek fingási rohamaid is..Nem puffaszt fel annyira..(de lehet,hogy ezt csak én tapasztaltam)
Én mindig beáztatom, mert nem szeretem sokáig főzni.
Ha nem áztatom be, akkor amíg fő, többször kell vizet hozzáönteni, ezáltal elveszíti azt a pikáns, fűszeres ízét, ahogy beízesítettem az elején, fedő alatt meg semmit sem szeretek párolni, amit nem muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!