Mikor kell főzés előtt megpirítani a rizst és mikor nem? (mi a különbség? ) tejberizshez meg kell?
Figyelt kérdés
a lecsóreceptben pl nem volt benne h meg kéne pirítani és így is megfőtt..akkor máskor minek kell? mi a különbség?2010. nov. 22. 12:13
1/6 anonim válasza:
Pirítva szerintem sokkal finomabb. Nagyim mindig pirította frissen imádom, egy kevés pirított hagymával.
2/6 anonim válasza:
Bocs a vége lemaradt. Szerintem tejberizshez ne pirítsd!
3/6 anonim válasza:
Tejberízshez nem kell megpirítani, csak jól megfőzni a kissé vizes tejben. Tegyél bele egy kis vajat, makulányi sót. Cukrot csak a főzés végén izlés szerint.
Köretként tálalt rízsnél pirítják elöször olajon, vagy zsíron. Vigyázva, nehogy megbarnuljon. Azután felöntik kétszerannyi vízzel és fedő alatt puhára főzik.
4/6 A kérdező kommentje:
de van ízbeli-állagbeli különbség? vagy miért pirítják?
2010. nov. 22. 12:25
5/6 anonim válasza:
azért pirítják hogy 1. karakteresebb legyen az íze
2. hogy pergős legyen, ne tapadjon össze. Én sose pirítom, és így is nagyon fini és nem is ragad, mert átöblítem főzés után folyó víz alatt.
6/6 anonim válasza:
Pírítva jobban szeretem én is .Te tudod hogy milyen esetben akarod megpirítani és hogy mikor nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!