Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Főzés kicsit másként. Milyen...

Főzés kicsit másként. Milyen fűszerek kellenek? Miből mit lehet főzni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!


Tapasztaltabbak segítségét kérném.

Ha nem használhatok ételízesítőt, akkor milyen fűszerekkel helyettesíthetem? Az oké, hogy só, bors, majoranna, petrezselyem, de mi kell még? Pl egy húslevesbe?


És miből,mit lehet főzni?


Gondolok itt arra, hogy krumpli...lehet rakott krumpli, főzelék, leves, püré....

Vagy ha nekiállok egy gulyáslevest csinálni, akkor a husiból lehet pörköltet, sült húst,ilyesmit.


Írnátok nekem ehhez hasonlókat?

Jah, nem lehet benne kukorica, zeller, tojás, búzaliszt, rizs, zab, mogyoró és szója.

Ha van benne, majd átvariálom, csak segítsetek!


2011. jan. 28. 16:18
 1/5 anonim ***** válasza:
Egy jó húslevest fözhetsz akár csak hentesnél vett csontokból is.A hentes elvágja bárddal akkor jól kijön az íze.Ebböl fözöl egy alapot.Ha nem sózod akkor kis müanyag dobozokban le tudod fagyasztani.Borsot és más füszert,foghagymát tehetsz bele,ízlés szerint.Ezt az alapot felhasználhatod pl:babgulyás alapnak stb...Nagyon finom ízt ad az ételeknek.
2011. jan. 28. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
49%

húsleves nálam, a húson, csonton kívül-fehérrépa/mi zöldségnek hívjuk/ sárgarépa jó sok, egy darab zeller,

egy fej vöröshagyma héjastól, 1-2 gerezd fokhagyma, szemes bors, csipet kömény,só.ha éppen lenne otthon kelkáposztám egy levelet abból is tennék bele, de csak emiatt nem veszek külön.

a tálcás leveszöldséghez általában csomagolnak.

a hús, csont ha felforrt, lehabozom és uténa teszek bele mindent. igen lassú tűzön gyöngyözve főzöm.

ha kész leszűröm, tésztát külön főzök hozzá.


sokszor van úgy, hogy pl csontos karajt, csirkecombot kicsontozok és csontnélkül készítem el. no ekkor a csontokat megfőzöm, és bármilyen leves alaplének használom

a levét. gombaleves, borsó, karfiol , szóval akármire jó.

2011. jan. 28. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

próbálom megfejteni a kérdésedet:))

szóval beszéljünk a pörköltről pl. ha főzöl egy kondér finom, sűrű szaftos pörköltet, akkor szétszortírozhatod, hogy egy részéből lehet mondjuk gulyás,krumplis vagy babos,lehet belőle székelykáposzta, lehet belőle darálva hortobágyi palacsinta, amit tovább turbózhatunk, ha palacsintába tekerve, bepanírozva kirántjuk.lehet belőle

ledarálva bármilyen rakott zöldségféle, pl rakott kel,rakott zöldbab stb.

de magát a pörköltet is sok-sok féle körettel teheted változatossá, nokedli, rizs, tészta, krumpli, tarhonya stb.

ha az alapot nem pirospaprikázod meg, különféle tokányokat

csinálhatsz, pl borsos, hentes, gombás, majorannás stb.

ezeket általában tejföllel, tejszínnel lehet gazdagítani és szintén sokféle körettel tálalhatók.

hirtelen ennyi, de majd még spekulálok, hogy miből , mit lehet varázsolni.

üdv.

2011. jan. 28. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

most olvasom figyelmesebben,sajnos nagyon sokmindent kizártál,utána kell nézni, hogy mi mivel helyettesíthető.

pl rizs helyett árpagyöngy, ilyesmi ,de nem tudom hirtelen, hogy ennyi mindent hogy lehetne pótolni.

talán mások is adnak majd tanácsot.

üdv.

2011. jan. 28. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Sziasztok!


Köszönöm, hogy írtatok!

Egy a húsleves kis adagban való lefagyasztása tök jó ötlet!

Kedves utolsónak pedig külön köszönöm! Eszembe se jutott volna, hogy pörköltből ennyi mindent lehet csinálni!


Köszönöm!

2011. jan. 28. 19:54

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!