Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nyírfacukrot használtok...

Nyírfacukrot használtok sütéshez vagy főzéshez ételekbe, italokba összetevőként? Amennyiben igen, hogyan adagoljátok a nyírfacukrot; ugyanannyit használtok abból is, mint például kristálycukorból?

Figyelt kérdés

Kipróbált "nyírfacukros" receptetek van?

Előre is köszi a segítséget!



2012. júl. 28. 12:53
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Nem használom, mert sokkal egészségtelenebb az elöállitása miatt, ezen kivül annyira drága, hogy nem éri meg.

Ma nagyon reklámozzák, mert valakiknek nagy haszna van belöle, de másnak nem használ.

2012. júl. 28. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 A kérdező kommentje:
Szia! Légy szíves, írd már meg, hogy honnan származik az általad leírt információ, mert szeretném én is elolvasni, ha interneten publikálták a nyírfacukor egészségtelen mivoltát. Még nem hallottam arról, hogy a nyírfacukor ártalmas lenne, ezért jó lenne, ha felvilágosítanál. :-) Szia!
2012. júl. 28. 14:15
 3/16 anonim ***** válasza:
50%

Xylit:


Herstellung: Es kann mittlerweile tatsächlich synthetisch hergestellt werden (mittels genmanipulierten Bakterien, welche Xylit selber herstellen, welches danach herausgelöst und als Xylit isoliert werden kann). Die überwiegende Menge an Xylit wird jedoch durch eine Hydrolyse (vgl. Wikipedia), also einer Wasserspaltung aus Xylose (Holzzucker, Summenformel: C5H10O5) gewonnen. Xylose ist eine Molekülkette und besteht aus unzähligen Xylitmolekülen, welche aneinander gereiht sind. Durch die Hydrolyse werden diese Molekülketten aufgespalten, welche dann durch Reinigung und Filterung als weisse Kristalle übrig bleiben = Xylit.


Xylit wird aus der Rinde von Laubbäumen (Birke und Buche) sowie aus Resten von Maiskolben gewonnen. Xylit aus Mais kann selbstverständlich auch aus genmanipuliertem Mais hergestellt werden! Die überwiegende Herstellung von Xylit aus Mais findet in China statt. Hier kann sich jeder selbst seine Meinung in Bezug auf Gentechmais bilden. Wir bevorzugen deshalb das teurere Xylit aus Laubbäumen.

2012. júl. 28. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, el fogom olvasni.
2012. júl. 28. 18:05
 5/16 A kérdező kommentje:
Úgy értelmeztem az általad küldött szöveget, hogy a szintetikusan előállított, valamint a kukoricából kinyert "nyírfacukor" az ártalmas. A természetes nyírfacukorról nem volt szó a fentebbi leírásban. Légy szíves, szólj, ha kihagytam valamit. Németül nem tudok, google fordító segítségét vettem igénybe.
2012. júl. 28. 18:47
 6/16 anonim ***** válasza:

Nagyjából jól értetted, a gond az, hogy a legtöbb, ami kapható, szintetikusanlesz elöállítva, mégha nem is ez van feltüntetve rajta - különféle szabályzók lehetövé teszik, hogy ha csak egy részfolyamat ilyen, akkor még nem kell az egészet szintetikusnak minösiteni.


Másrészt az ára aránytalanul magas, csak akkor lehetne valamennyire jogos, ha hagyományosan lenne elöállitva. De mivel most divaba jött, ezért az árát emelik, a minlsége meg igencsak romlik.


Én ezek miatt sem használom, de eleve kevés cukrot fogyasztok, nem szeretem az édes dolgokat.

2012. júl. 28. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 A kérdező kommentje:

Én sem használom, kristálycukrot sem, de a családom igen, bár nagyon minimális mennyiségben.


Utánajárok valahogy annak, hogy van-e olyan gyártó, amelyik a teljes folyamatot hagyományos módon végzi. A szintetikus termékek használatát én is kerülöm és azt sem szeretném, ha a családtagjaim olyat fogyasztanának. (Szerencsére rengeteg zöldséget, kevesebb gyümölcsöt, néha csírát fogyasztanak ők is (nyersen), gyógynövényeket, fűszereket, de néha becsúszik még más is. ;-) Most kertes házban élünk és rengeteg növény megterem a telken.)

Köszönöm, hogy megosztottad velem, amit olvastál a nyírfacukor előállításáról. Örülök, hogy megtudtam az elsumákolt részleteket.

Kellemes hétvégét neked!

2012. júl. 28. 19:41
 8/16 anonim ***** válasza:
Szivesen, nektek is kellemes hétvégét.
2012. júl. 28. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim válasza:

Minden ételhez használható! Sütés, főzés, fagyik.


Mi kaptunk nyírfacukros szórólapot, amire az van írva, hogy sokkal egészségesebb,természetes cukor, mint a fehér/barna cukor. Fogyókúrázók, cukorbetegek, várandós kismamák,diabétesek is ehetik és a fogat is óvják! Nyírfa kérgének tápanyagokban gazdag rostjaiból vonják ki Finnországban. Édessége, mint a kristálycukoré. Számos zöldségben, gyümölcsben előfordul, sőt, maga a szervezet is előállítja. Kukoricacsutkában is megtalálható és abból kivonható.

Kb. 4-5 hét kell a teljes átállásra a szervezetnek erre. Drága az tény. Csak azt nem értem, hogy ami nem egészséges, annak az árát jócskán fölemelték, ami meg egészséges az nem lett olcsóbb. Miért? Így hogy legyen egészséges a magyar?

2012. júl. 30. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 A kérdező kommentje:
Szia! Köszönöm a válaszodat! További szép estét neked!
2012. júl. 30. 21:08
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!