Miért nem sikerült a cigánypecsenye ez a recept alapján ?
Másfél órát pácoltam,6-6 pecet sütöttem az oldalait de olyan kemény maradt hogy vágni is alig bírtam.Elkeseredtem,kivágtam.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Tessék:
https://www.youtube.com/watch?v=hcK3Da3g2-A
Itt a szakács elmagyarázza részletesen a teendőket.Amelyik ételeket az ő útmutatása alapján készítettem;az eddig mind jó lett.
(Ja és a te problémádra is mond egy lehetséges megoldást.Nem biztos,hogy ki kellett volna dobni.Némi párolás lehet segített volna azon a kemény húson.)
Ezek alapján a tippem az,hogy a klopfolást hiánya is hozzájárult a végeredmény milyenségéhez.Meg a pácolási idő is kevés volt.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Azt mondja a recept: semmiképpen ne klopfoljuk ki!
Akkor nem 6 percig kell sütni, hanem 1 óráig, és sokkal sokkal kímélőbben!
Belenéztem a 2-es videójába is, ide-oda, részleteibe, nem néztem végig.
Amit elkaptam, abban igaza van az öregnek.
Én is hasonlóképpen csinálom.
Ha jól értem, az öreg fűszerezve, ízesítve elősüti, aztán szinte bő zsiradékban, 80 fokon "konfitálja".
Nekem hasonló elv jött be, de ezzel a módszerrel, azért elég sok íz benne marad a zsiradékba.
Én mindenféle ízesítés nélkül sütöm elő. Bármilyen fűszer, mustár, liszt, stb, ez mind nagyon hamar megég. Ezzel az öregnek is volt gondja, ahogy hallom, és jogosan. Én eleve rá se teszem, atom fölösleges.
Mikor elősütöttem, és van egy kérge, akkor félreteszem, kicsit hűljön.
(Közben némi húslé kifolyik belőle)
Csinálik egy fűszeres cuccot, amilyet éppen akarok, mustárosan, vagy anélkül, fokhagymával, stb stb, amit jónak látsz.
Ebbe a közben kifolyt húslevet is beleöntöm.
Jól elkeverem, és ezzel dörzsölöm be az elősütött szeleteket.
Szépen tepsibe pakolom, akár félig fedésbe is, ha másképp nem fér.
Én kevesebb zsiradékon, és kicsit magasabb hőmérsékleten sütöm készre.
Zsiradék az annyi, amennyit az elősütéshez használtam, és olyan 130 fokon 40-50 percig sütöm.
Pácolni, előre ízesíteni, atom fölösleges munka, az alatt az 1 óra sütés alatt járják át az ízek, és lesz tökéletesen puha, azt 1 hetes pácolás se tudja kiváltani.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
"Elkeseredtem,kivágtam."
Úristen, ezt el se olvastam az előbb!
Hát ilyet, ne! Nem az a jó szakács, aki nem hibázik! Az nem hibázik, aki semmit nem csinál.
Az a jó szakács, aki 1: kijavítja a hibáját, 2: tanul belőle!
Menthető lett volna.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Még ismét 3, 4-es vagyok.
Csak egy gondolat, egy alapanyagnak, mindig azt kell megadni, amit kíván.
Beszélünk itt a tarjáról, de az messze nem egy egységes, homogén hús.
Ahogy elhelyezkedik az állatban, a fej felőli vége 5-ször olyan kemény, mint a hosszúkaraj felőli vége.
Pl. ezért is indokolt a klopfolás, mert azzal kicsit ki lehet egyenlíteni ezt a különbséget.
A keményebb résznek, lehet hogy 2-3-szor több idő kéne, hogy felpuhuljon.
Úgyhogy a puha részének elég csak megmutatni a klopfolót, a másik végét meg bátran, izomból meg lehet gyötörni, úgyse lehet szétverni, olyan kemény, de így egyenlítődik ki a különbség, és fog egyszerre felpuhulni.
Mondjuk a receptben lehet, hogy extra puha húst használt az írója, (bár úgy se igazán életképes a recept) neked meg a fej felőli végét odaadta a hentes, hogy itt a vége, fuss el véle, és jól meg is szívtad vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!