A cigánypecsenyét szokták pácolni is? Ahogy a neten találtam igen, pedig azt hittem csak simán kisütik a húst...
Kisütheted csak úgy magában is, de ha azt szeretnéd, hogy omlós, puha legyen és az időbe belefér, akkor pácold!
Gyakorlatilag ennél az alappác a mustár és az olaj (savas közegben jobban puhul a hús) utána minden egyebet már a te egyéni ízlésed szab meg.
Fokhagymát, borsot, de főleg a sót közvetlen sütés előtt szokás rátenni.
Friss fokhagymát még sütés után is tesznek rá sok helyen.
Szerintem sokféleképpen csinálják. Nálunk pl anyám utólag paprikázta borsozta és fokhagymázta.
Később jöttem rá, hogy ez vagy felvidékies, vagy nem cigány pecsenye.
Én ahogy szeretem, és németeknél ismerek egy magyar csárdát, ott így csinálják:
Hús bepácolva olaj, só bors paprika majoránna mistár keverékébe min. 1-2 órát, de a legjobb 1 napot akár.
Szalonnából (füstölt) zsír kiolvaszt, és azon kisütni a húst, és lehet a szalonnával tálalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!