Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen bakid volt már főzés...

Milyen bakid volt már főzés közben?

Figyelt kérdés
2012. aug. 3. 12:21
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
felgyújtottam egy konyharuhát, elszenesítettem a kakaós csigát, elfőtt a víz a virsliről meg elfeledkeztem róla és kiugrott a lábasból. Hirtelen ennyi.
2012. aug. 3. 12:33
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Sok volt....:)egyszer sütit készültem sütni, ki volt mérve a cukor, és úgy elgondolkodtam a tojásfelütés közben, hogy négy fehérjét a cukorra öntöttem, a sárgákat pedig a habverő tálba.

Másik recept után kellett néznem, amibe egész tojások kellenek. így még menthető volt.

2012. aug. 3. 12:39
 3/22 A kérdező kommentje:

Én kedden csináltam egy nagyon nagy hülyeséget:

Párom külföldről jött haza 2 hét után. Kérdeztem tőle, hogy mit csináljak majd, mondta, hogy süssek valami jó sajtos húst. Kedden nekiálltam sütni-főzni. Zene bömbölt, én jókedvűen tevékenykedtem a konyhában. Csináltam frankfurti levest, francia salátát, sütöttem egy nagy tepsi rácsos-meggyes pitét. A nagy jókedvben a húsról meg egy az egyben megfeledkeztem. Este ültünk le vacsizni, hús meg sehol :D Szerencsére volt a fagyóban ilyen bolti panírozott sajtos-sonkás pulykamell, gyorsan sütöttem ki :D

De volt már hogy elfelejtettem a feltett főtt tojást és elfőtt róla minden víz vagy egyszer úgy leégettem a tejberizst, hogy lábasostól dobtuk ki :D

Jó olvasni, hogy nem csak én szoktam "szerencsétlenkedni" :)

2012. aug. 3. 12:46
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

kapaszkodj meg:) egyszer elkezdtem tésztát főzni víz nélkül :D

A tojásrántottából kifelejtettem a kolbászt, utólag próbáltam beledobálni :D

Félóráig vertem a habot, majd rájöttem,hogy a fehérjébe került sárgája is -.-

Buliból hazarángattam nővérem,hogy nem akar keményre verődni a habtejszín erre nővérem közli,hogy ennél keményebb nem igen lesz :D és visszament bulizni :D

a legjobb,mikor rosszul zárom el a gázt, marad egy kis láng, nem veszem észre, és a víz kipárolog a fazékból :D

2012. aug. 3. 12:56
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer csináltam tésztát de a szósz annyira sós lett,hogy ehetetlen volt,a másik gyengém a rizs,nem volt olyan "drágább" zacskós,csak a sima 1 kilós,egyszerre volt kemény,ragadós,nyálkás! Pizzát is akartam sütni és pizza tészta helyett leveles tésztát vettem,de csak akkor vettem észre amikor sült!Eddig ennyi! :-)
2012. aug. 3. 12:58
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez tényleg muris, de azért ügyesen megoldottad.

majd még jönnek válaszok meglátod, hogy mennyien csinálunk kisebb nagyobb bakikat a konyhában.

nem vagy egyedül:)

Én amikor először és utoljára vettem fagyasztott pizzát,

nem gondoltam,hogy tepsibe vagy tálra kellene tenni, az egyiket betettem a forró sütőbe a rácsra.

negyedóra múlva megnéztem, hát minden irányban csüngött

lefele a rácsról a szétfolyt pizza:)

aztán inkább megtanultam pizzát sütni, ez volt belőle a tanulság:)

2012. aug. 3. 13:00
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

Lecsós csirkét készítettem úgy 5 éve, tehát olyan 16 évesen. Én főztem, mivel anyu dolgozott. Máskor is főztem már, úgyhogy nyugodt szívvel rám merte bízni a vasárnapi ebédet. Nagyon kevésnek tűnt a lecsós alap, ezért anyu azt mondta, tegyek még hozzá paradicsompürét, van kis üvegben. Hát, én bele is tettem, de kiderült, hogy az nagymamám eperlekvárja volt... csak a drága elfelejtette felcimkézni, és paradicsomszószos üvegbe tette :D

Amúgy finom volt, bátyám kétszer is szedett belőle. Olyasmi volt, mint a kínai édes-savanyú. :) Amíg nem akartuk megmelegíteni, akkor már ehetetlen volt...

2012. aug. 3. 13:51
 8/22 anonim válasza:
100%
Múltkor anyósom hozott nekünk almáspitét,és a fahéj helyett törtborsot használt.Nem evett belőle így nem vette észre,de az az érdekes,hogy nekem sem tűnt fel,csak egy harmadik személy aki evett belőle ő mondta,hogy ebbe szerinte bors van és nem fahéj.
2012. aug. 3. 14:20
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Amikor először főztem krumplit, úgy 13 évesen, még nem tudtam, hogy azt nem tanácsos letakarni főzés közben... mire észrevettem, hogy kifutott, az egész gáztűzhely úszott a krumplis vízben, és eloltotta a gázlángot is, még szerencse, hogy észrevettük.

Abbahagyhatatlan csirkét elfelejtettem fűszerezni. Elég könnyű volt abbahagyni. :D

Nem főzés, de konyhai baki: készítettem ilyen "minden bele" tepsis ételt némi hússal, gombával, krumplival, hagymával, paradicsommal. Nagyon finom lett, de maradt egy kicsi, amit betettem a sütőbe, mivel mosogatás előtt máshol nem volt hely. Sikerült ottfelejteni. MÁSFÉL HÉTTEL KÉSŐBB akartam megint használni a sütőt. Miután a kialakult penészgomba-hálót levakartam a sütő tetejéről, tepsistől ki kellett dobni az egészet, és egész nap a sütőt pucoltam.

Egyébként örülök az ilyen kérdéseknek, olyan jó olvasni, hogy nemcsak én vagyok néha ilyen szétszórt. :)

2012. aug. 3. 14:22
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Sütni akartam olajban ki valamit,nagy fokozatra ráraktam a tálat benne az olajjal,1perc után el is felejtettem,lementem a garázsba,beültem az autóba,elmentem egy boltba bevásárolni.A bejáratnál jutott eszembe hogy mi van,gyorsan bevágtam magam a kocsiba,mentem mint az őrült,futottam be a lépcsőházba,már az alsó szinten gomolygott a füst.Beértem a lakásba,már lángolt az olaj,nem láttam semmit.Szerintem nem sok kellett volna hogy nagyobb baj legyen.

Illetve a tésztafőzésnél van olyan hogy belerakom a vízbe,elfelejtem,és lefekszek aludni.Hirtelen felijedek,de akkor már csak a szénné égett tészta marad.Más bajom nincs.

2012. aug. 3. 14:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!