Milyen bakid volt már főzés közben?
Sok volt....:)egyszer sütit készültem sütni, ki volt mérve a cukor, és úgy elgondolkodtam a tojásfelütés közben, hogy négy fehérjét a cukorra öntöttem, a sárgákat pedig a habverő tálba.
Másik recept után kellett néznem, amibe egész tojások kellenek. így még menthető volt.
Én kedden csináltam egy nagyon nagy hülyeséget:
Párom külföldről jött haza 2 hét után. Kérdeztem tőle, hogy mit csináljak majd, mondta, hogy süssek valami jó sajtos húst. Kedden nekiálltam sütni-főzni. Zene bömbölt, én jókedvűen tevékenykedtem a konyhában. Csináltam frankfurti levest, francia salátát, sütöttem egy nagy tepsi rácsos-meggyes pitét. A nagy jókedvben a húsról meg egy az egyben megfeledkeztem. Este ültünk le vacsizni, hús meg sehol :D Szerencsére volt a fagyóban ilyen bolti panírozott sajtos-sonkás pulykamell, gyorsan sütöttem ki :D
De volt már hogy elfelejtettem a feltett főtt tojást és elfőtt róla minden víz vagy egyszer úgy leégettem a tejberizst, hogy lábasostól dobtuk ki :D
Jó olvasni, hogy nem csak én szoktam "szerencsétlenkedni" :)
kapaszkodj meg:) egyszer elkezdtem tésztát főzni víz nélkül :D
A tojásrántottából kifelejtettem a kolbászt, utólag próbáltam beledobálni :D
Félóráig vertem a habot, majd rájöttem,hogy a fehérjébe került sárgája is -.-
Buliból hazarángattam nővérem,hogy nem akar keményre verődni a habtejszín erre nővérem közli,hogy ennél keményebb nem igen lesz :D és visszament bulizni :D
a legjobb,mikor rosszul zárom el a gázt, marad egy kis láng, nem veszem észre, és a víz kipárolog a fazékból :D
Hát ez tényleg muris, de azért ügyesen megoldottad.
majd még jönnek válaszok meglátod, hogy mennyien csinálunk kisebb nagyobb bakikat a konyhában.
nem vagy egyedül:)
Én amikor először és utoljára vettem fagyasztott pizzát,
nem gondoltam,hogy tepsibe vagy tálra kellene tenni, az egyiket betettem a forró sütőbe a rácsra.
negyedóra múlva megnéztem, hát minden irányban csüngött
lefele a rácsról a szétfolyt pizza:)
aztán inkább megtanultam pizzát sütni, ez volt belőle a tanulság:)
Lecsós csirkét készítettem úgy 5 éve, tehát olyan 16 évesen. Én főztem, mivel anyu dolgozott. Máskor is főztem már, úgyhogy nyugodt szívvel rám merte bízni a vasárnapi ebédet. Nagyon kevésnek tűnt a lecsós alap, ezért anyu azt mondta, tegyek még hozzá paradicsompürét, van kis üvegben. Hát, én bele is tettem, de kiderült, hogy az nagymamám eperlekvárja volt... csak a drága elfelejtette felcimkézni, és paradicsomszószos üvegbe tette :D
Amúgy finom volt, bátyám kétszer is szedett belőle. Olyasmi volt, mint a kínai édes-savanyú. :) Amíg nem akartuk megmelegíteni, akkor már ehetetlen volt...
Amikor először főztem krumplit, úgy 13 évesen, még nem tudtam, hogy azt nem tanácsos letakarni főzés közben... mire észrevettem, hogy kifutott, az egész gáztűzhely úszott a krumplis vízben, és eloltotta a gázlángot is, még szerencse, hogy észrevettük.
Abbahagyhatatlan csirkét elfelejtettem fűszerezni. Elég könnyű volt abbahagyni. :D
Nem főzés, de konyhai baki: készítettem ilyen "minden bele" tepsis ételt némi hússal, gombával, krumplival, hagymával, paradicsommal. Nagyon finom lett, de maradt egy kicsi, amit betettem a sütőbe, mivel mosogatás előtt máshol nem volt hely. Sikerült ottfelejteni. MÁSFÉL HÉTTEL KÉSŐBB akartam megint használni a sütőt. Miután a kialakult penészgomba-hálót levakartam a sütő tetejéről, tepsistől ki kellett dobni az egészet, és egész nap a sütőt pucoltam.
Egyébként örülök az ilyen kérdéseknek, olyan jó olvasni, hogy nemcsak én vagyok néha ilyen szétszórt. :)
Sütni akartam olajban ki valamit,nagy fokozatra ráraktam a tálat benne az olajjal,1perc után el is felejtettem,lementem a garázsba,beültem az autóba,elmentem egy boltba bevásárolni.A bejáratnál jutott eszembe hogy mi van,gyorsan bevágtam magam a kocsiba,mentem mint az őrült,futottam be a lépcsőházba,már az alsó szinten gomolygott a füst.Beértem a lakásba,már lángolt az olaj,nem láttam semmit.Szerintem nem sok kellett volna hogy nagyobb baj legyen.
Illetve a tésztafőzésnél van olyan hogy belerakom a vízbe,elfelejtem,és lefekszek aludni.Hirtelen felijedek,de akkor már csak a szénné égett tészta marad.Más bajom nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!