Milyen bakid volt már főzés közben?
Szalma voltam otthon. Feltettem a villanytűzhelyre egy kis zománcos lábosban tejet melegíteni. Ottfelejtettem, elmentem dolgozni. Utána elmentem moziba. Úgy 13 óra múlva értem haza. A tejből aktív szén lett, a zománcos lábost meg lehetett menteni.
Lányom hazajött az iskolából. Feltette a bablevest melegíteni, és bement a szobába tévét nézni. A magnó is ordított.
Amikor feleségem hazaért, már a lépcsőházban megcsapta az orrát az éktelen bűz. Lányunk csak ült a tévé előtt, és hallgatta a zenét.
Családi történet, azt hiszem, a feleségem keresztanyjával esett meg:
A fiatalasszony akárhogy igyekezett, az ifjú férj fanyalgott, hogy nem olyan ízű az étel, mint a mama főztje. Egyszer aztán a fiatalasszony idegességében oda is kozmálta az ételt. Kétségbe volt esve, hogy mit fog ehhez szólni a párja.
A párja meg volt elégedve:
- Drágám, ez az az íz!
Ötvenhatban nem tudott eljárni hozzánk a bébiszitter. Anyánk főzött, több-kevesebb sikerrel.
Amikor végre el tudott hozzánk jönni a néni, hússütés közben mondogattam neki a konyhában:
- Forgasd, Jolán Néni, forgasd!
feltettem a sárgaborsófőzeléket kuktában. szét is robbant rendesen, mert a borsópép eltömte a szelepét.
Van egy családi tortareceptünk finom csokikrémmel, amit le kell hűteni, hogy megdermedjen. Háború után a nagysága kitette a lábossal a fagyba. Reggel keresi, a szomszédék kutyája kinyalta a lábost.
kávét is raktam fel szűrő nélkül, az is jól tud robbanni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!