Tetris kérdése:
Főzés közben mitől habzik a krumpli vize? Mit lehet tenni habzás ellen?
Figyelt kérdés
2011. dec. 5. 16:58
1/14 anonim válasza:
A keményítőtől. Nem árt főzés előtt a megpucolt krumplit vízsugár alatt lemosni.
2/14 anonim válasza:
Így van a keményítő miatt ami a krumpliban van, én fél órág előtte áztatom , így is habzik de nem annyira.
3/14 anonim válasza:
Valamennyire mindenképpen habzik. Az áztatás használ, illetve nagyobb edényben és sok vízben célszerű főzni
4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, és az ötleteket is!
2011. dec. 5. 17:25
5/14 anonim válasza:
le kel mosni egyszer, és kész. akkor is habzik, de el fővi a habját.nem kell vele törődni, a nem húsleves:)
7/14 anonim válasza:
a keményitőt ki kell áztatni belőle !!! töbször átmosod ,akkor nem habzik,és kis lángon kell főzni...
8/14 gomzoli válasza:
Áztatgatni is biztos jó lehet. De nekem nincs kedvem félóráig nézegetni... Egyszerűen beleöntök fél deci étolajat a főzővízbe, és lám, nem habzik...
9/14 gomzoli válasza:
meg ha a fedőt leveszed, mikor elkezdett forrni, kifutni sem fog, ha az olajat elfelejtetted volna az elején.
10/14 A kérdező kommentje:
HM. Olajat bele? Na, ezt kipróbálom! Köszönöm szépen az ötletet.
2011. dec. 6. 16:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!