Majonézes krumplisaláta: Krumplifőzés közben mit kell tenni a vízbe, hogy ne essen szét a krumpli majd az összekeverésnél?
Nem szoktam beletenni csak sót, és ha hideg a krumpli akkor keverem össze tartármártással, így nem törik össze.
Előtte ecetes cukros vízben beáztatom pár órára, majd lecsöpögtetem és úgy keverem össze tartárral. Amikor a cukros ecetes vizet teszem ,akkor szeletelek bele hagymát is.
simán megfőzni csak sós vízben héjastól, és ha belemegy a villa, azonnal lehűteni hideg vízben. a hidegvíz megtartja az állagát, bármilyen a krumpli.
én először a kihűlt krumplit kockára vágom, majd felöntöm annyi vízzel amennyi éppen ellepi. ezt a vizet leöntöm, és sós-cukros-ecetes levet csinálok belőle. visszateszem a krumplit, és még hozzáteszek félkarikára vágott lilahagymát.(vörös is jó)
egy éjjelen át ebben a lében hagyom, majd leszűrve teszem finom majonézes-mustáros-tejfölös-borsos mártásba.ha még szaporítani akarom, akkor pár kockára vágott keménytojást is teszek bele.Óvatosan kell a mártással összekeverni.
mártás nélkül is nagyon finom ecetes krumplisaláta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!