Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha levesnek sok leve elpárolgo...

Ha levesnek sok leve elpárolgott főzés közben, akkor lehet vizet utánaönteni? Van erre valami jól bevélt szokás, hogy mikor-mennyit-hogyan?

Figyelt kérdés
Még egy kérdés: A zöldborsó nem akar megpuhulni, mit csináljak? A többi zöldség már szétfő mire az puha lesz.
2012. febr. 13. 20:19
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy lehet, de legközelebb kalkuláld bele, hogy párologni fog, és eleve több vizet önts hozzá, mert a később hozzáadott víz "felhígítja" a levest olyan értelemben is, hogy az íze gyengébb lesz. A zöldborsó(némelyik fajtája) bizonyos ideig puhul, aztán keményedik. Fagyasztott? Próbáld külön párolni, és úgy tedd a leveshez...(jobb ötletem nincs)
2012. febr. 13. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 doboszoli ***** válasza:
Ha már mindenképpen pótolni kell, forró vízzel tedd, hogy ne "derüljön", rétegződjön.
2012. febr. 14. 06:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha a pótlás-vízzel összeforrt, kóstold meg a savát, lehet, hogy azt is pótolni kell.
2012. febr. 14. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

én sem vagyok a pótlás híve, eleve bekalkulálom az elpárolgást. ha esetleg mégis szükség lenne rá, én is forró vízzel teszem, és ,ha kell utánsózom.

fagyasztott borsóból levest én úgy csinálom, hogy előbb egy kicsit megpárolom zsíron a zöldséget, ha az félpuha, akkor teszem hozzá a borsót és egy kis sóval hagyom saját kiengedett levében párolódni.ha megpuhult, leszórom egy kis liszttel,pirospaprikával, jól átkeverem és hideg hús,-

vagy csontlével apránként, közben kevergetve felengedem.

ezek híján természetesen hideg vízzel, mint a rántást.

ha szép lassan forrt egyet, akkor mehet bele a csipetke.

még a párolási szakaszban préselt fokhagymát is teszek hozzá, de ez már ízlés kérdése.

2012. febr. 14. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha a fagyasztott borsót forró zsírra (olajra), vagy forrásban levő vízbe teszed, akkor átpuhul. Ha hideg vízbe teszem fel, és a víz egyszerre melegszik fel a borsóval, akkor nekem is kemény marad.
2012. febr. 14. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 doboszoli ***** válasza:

Respect!

"Tudodki"

2012. febr. 14. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
hogyne tudnám... a 84-es-:)))
2012. febr. 14. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
...mert van, aki a sorok közt is olvas...
2012. febr. 14. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!