Carbonara spagetti elkészítéséről pár kérdés egy kezdőtől (! )?
Jó pár receptet néztem, és elég sokféle képpen csinálják, de mégis ez volt számomra a legszimpatikusabb: [link]
de tök kezdő vagyok a konyhában, így nem vagyok biztos a mennyiségekben.
Ha a barátomnak(meg magamnak) szeretném főzni egy szombat ebédre, de esetleg még vacsira is maradjon akkor mennyit csináljak?
És pl a 20g liszt, mennyinek felel meg, mondjuk evőkanállal nézve?
Na meg ízlés szerint só,bors...oké értemén, hogy mindenki máshogy szereti, de mégis mennyit képzeljek el?
Köszönöm
Elég hiányos ez a recept.
A lisztet nyugodtan elhagyhatod, mert a tejszín kis forralás után elég sűrű lesz, ha még plusszban lisztezed akkor nagyon kemény, és csomós lesz a szósz.
2 főnek 2 étkezésre 70-80dkg Bacon, és egy nagyobb 0.75l tejszín elég lesz. Viszont az 1 gerezd fokhagyma az nagyon kevés, ennyihez 4-6 gerezdet nyugodtan tehetsz kinyomva, vagy apróra vágva, és fűszerezd pár csipet friss, vágott, vagy szárított bazsalikommal.
Lehet variálni a bacont sonkával is fele-fele arányban, úgy is nagyon finom, de tehetsz hozzá pár szem félbevágott koktél paradicsomot.
Jó étvágyat!
Ja, azt észre sem vettem. :)
Sikerült megtalálni a leggázabb receptet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!