Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok nekem finom, házi...

Írnátok nekem finom, házi makaróni szószokat?

Figyelt kérdés
A bolti üveges nem ízlik. A sűrűbbeket kedvelem.
2012. jan. 4. 07:21
 1/6 anonim ***** válasza:
84%

Paradicsomos

Dinsztelj fokhagymát olajon, adj hozzá oreganot, bazsalikomot, sót, kevés pirospaprikát, önts rávizet és adj hozzá apróra vágott hámozott paradicsomot (télen jó a mélyhűtött is, vagy paradicsomszósz), és főzd sűrűre,tegyél hozzá 1-2 kanál ketchupot, ízlés szerint cukor is mehet bele.


Háromsajtos

Olajon dinsztelj apróra szelt fokhagymát, adj hozzá sót, bazsalikomot és oreganot, öntsd fel tejszinnel, majd főzd fel reszelt füstölt sajt, trapista sajt és parmezán keverékével, finom bele a friss bazsalikom is.

2012. jan. 4. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
68%

- olajon megpirítok 2 fej aprított vöröshagymát

- beleteszek 2 doboz összenyomkodott löncshúst, és 2 paradicsompüré konzervet (65gr), só, bors

- összekeverem, kicsit "sütöm" a husit

- erre öntöm a bolti milánói szószt

- megszórom bazsalikommal, és oregánóval, és esetleg még forralom, h besűrűsödjön

- tészta kifőz, összekever a szósszal, bőven reszelt sajt és sütő

2012. jan. 4. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Milánói:

A hagymát cikkekre vágom, kevés olajon megdinsztelem.A sonkát és a gombát kockára vágom, hozzá adom a hagymához és tovább píritom.Szórok rá egy csipet cukrot, egy kevés lisztet elkeverem majd öntök rá egy nagyon kevés vizet és sűrített paradicsomot.Sóval, borssal és oregánóval ízesítem.


Bolognai:


A hagymát finomra vágom, kevés olajon megdinsztelem.Darálthúst öntök hozzá és teljes fehéredésig pirítom.Szórok rá kevés pirospaprikát és öntök rá egy kevés vizet nehogy a paprika megégjen.

Rá rakom a sűrített paradicsomot, ketchupöt és egy kis mustárt.Sóval, borssal, oregánóval, petrezselyemmel, bazsalikommal és kakukkfűvel ízesítem.Ha nagyon keserű a paradicsom akkor egy kevés cukrot is adok hozzá

2012. jan. 4. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

- olajon megpirítok egy fej vöröshagymát, teszek hozzá kockára vágott gépsonkát, gombát. Megpárolom, sózom, borsozom, majoranna, felöntöm tejszínnel és megvárom, míg fő el a levéből (ha nagyon híg maradna, kis liszttel sűrítek rajta)

- tésztával összekeverem, reszelt sajt a tetejére


- olajon megpirítom a hagymát, apróra kockázott csirkét dobok bele, és puhára párolom, sózom, borsozom (bőven)

- egy tejszínt és kecsöpöt összekeverek (színre szoktam nézni), a csirkére öntöm, és még várok egy kicsit, hogy besűrűsödjön

- tésztára öntöm, lehet rá reszelt sajt


Ha gondolod, jénaiba teszed és rápirítod a sajtot, de sztem anélkül is okés

2012. jan. 4. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Igazán klasszakat írtatok.:) Egyébként hasonlít valamelyik a menzai változathoz?
2012. jan. 4. 19:01
 6/6 anonim ***** válasza:
3. vagyok, a milánoim igen a bolognai-t nem tudom mert mi olyat nem kaptunk menzán :(
2012. jan. 5. 07:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!