Írnátok nekem finom, házi makaróni szószokat?
Paradicsomos
Dinsztelj fokhagymát olajon, adj hozzá oreganot, bazsalikomot, sót, kevés pirospaprikát, önts rávizet és adj hozzá apróra vágott hámozott paradicsomot (télen jó a mélyhűtött is, vagy paradicsomszósz), és főzd sűrűre,tegyél hozzá 1-2 kanál ketchupot, ízlés szerint cukor is mehet bele.
Háromsajtos
Olajon dinsztelj apróra szelt fokhagymát, adj hozzá sót, bazsalikomot és oreganot, öntsd fel tejszinnel, majd főzd fel reszelt füstölt sajt, trapista sajt és parmezán keverékével, finom bele a friss bazsalikom is.
- olajon megpirítok 2 fej aprított vöröshagymát
- beleteszek 2 doboz összenyomkodott löncshúst, és 2 paradicsompüré konzervet (65gr), só, bors
- összekeverem, kicsit "sütöm" a husit
- erre öntöm a bolti milánói szószt
- megszórom bazsalikommal, és oregánóval, és esetleg még forralom, h besűrűsödjön
- tészta kifőz, összekever a szósszal, bőven reszelt sajt és sütő
Milánói:
A hagymát cikkekre vágom, kevés olajon megdinsztelem.A sonkát és a gombát kockára vágom, hozzá adom a hagymához és tovább píritom.Szórok rá egy csipet cukrot, egy kevés lisztet elkeverem majd öntök rá egy nagyon kevés vizet és sűrített paradicsomot.Sóval, borssal és oregánóval ízesítem.
Bolognai:
A hagymát finomra vágom, kevés olajon megdinsztelem.Darálthúst öntök hozzá és teljes fehéredésig pirítom.Szórok rá kevés pirospaprikát és öntök rá egy kevés vizet nehogy a paprika megégjen.
Rá rakom a sűrített paradicsomot, ketchupöt és egy kis mustárt.Sóval, borssal, oregánóval, petrezselyemmel, bazsalikommal és kakukkfűvel ízesítem.Ha nagyon keserű a paradicsom akkor egy kevés cukrot is adok hozzá
- olajon megpirítok egy fej vöröshagymát, teszek hozzá kockára vágott gépsonkát, gombát. Megpárolom, sózom, borsozom, majoranna, felöntöm tejszínnel és megvárom, míg fő el a levéből (ha nagyon híg maradna, kis liszttel sűrítek rajta)
- tésztával összekeverem, reszelt sajt a tetejére
- olajon megpirítom a hagymát, apróra kockázott csirkét dobok bele, és puhára párolom, sózom, borsozom (bőven)
- egy tejszínt és kecsöpöt összekeverek (színre szoktam nézni), a csirkére öntöm, és még várok egy kicsit, hogy besűrűsödjön
- tésztára öntöm, lehet rá reszelt sajt
Ha gondolod, jénaiba teszed és rápirítod a sajtot, de sztem anélkül is okés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!