Hogyan lesz ebből bolognai spagetti?
Ezekkel rendelkezem:
- Globus bolognai mártás
- 0,5 kg darált nyers sertéshús
- étolaj
- 500 g Spagetti száraztészta
Kérdésem az, hogy kell-e még valami a bolognai spagetti elkészítéséhez, nem tudom kell-e pl. hagyma, só, bors, vagy a Globus mártás már mindent tartalmaz?
Másik kérdésem, hogy 2 fő részére mennyi húst és mennyi tésztát főzzek ki?
Most fogok először bolognait készíteni. :-)
A húst vedd ketté, 30 és 20 dkg-ra! A 20-at fagyaszd le!
A 30 dkg-ot két kanál olajon pirítsd át, míg kifehéredik!Kavargasd!
Öntsd fel a mártásssal, és fél pohár vízzel. LASSÚ!!! tűzön forrald mondjuk öt percig, félretett(félig van rajta) fedő alatt!
Forralj 3-4 l vizet, egy evőkanál sóval, eg ykanál olajjal. Ha fő, mehet bele afele tészta.,. vagy a két harmada. Kavard meg! Tedd rá félig a fedőt! Vedd lejjebb a tözet, ha újra felforrt! 8-10 perc múlva vágj ketté egy tésztát! Ha nincs benn fehérebb csík, akkor megfőtt. Szűrd le óvatosan, nehogy megégessen a gőz!
Le is moshatod meleg vízzel! Keverd össze ahússal! Szórj rá a tányéron reszelt sajtot! Sok siker! Mi is nagyon szeretjük!
Más nem kell hozzá.
Vágj apróra össze egy nagyobb fej hagymát, olajon dinszteld meg.
Tedd rá a darált hús felét, fehéredésig pirítsd, majd önts alá egy kicsi vizet, és félig fedő alatt párold puhára (kis lángon kb. 20 perc)
Mikor megpuhult, sózd, borsozd, tegyél bele bazsalikomot, oregánót (ne sajnáld), öntsd fel a szósszal
Rottyantsd össze és kész
Köszönöm a válaszokat, tényleg sokat jelent ez nekem, hiszen még kezdő "szakács" vagyok.
De akkor most kell hagyma vagy nem, vagy lehet így is, meg úgy is készíteni? (14.01 és 15.13 válaszai két különböző elkészítést írnak le)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!