Hogyan fűszerezitek (milyen fűszerrel) az alábbi ételeket? 1. : bolognai spagetti 2. : lasagne 3. : paradicsomos gombóc 4. : pizza
1, fokhagyma, bazsalikom, oregánó
2, ua., a besamelbe szerecsendió
3, zeller, só, bors, cukor, fokhagyma
4, fokhagyma, bazsalikom, oregánó
1. szégyen, nem szégyen, én zacskós porból csinálom, mer azt szeretjük...de mindig teszek bele paradicsom konzervet
2: nem szeretjük
3: ua, mint az első válaszoló
4: vagy tejfölös-fokhagymás alapot csinálok, vagy sűrített paradicsomba bazsalikom(friss), só, bors, esetleg chili, ha a családnak ez a kívánsága
lasagne: [link]
bolognai: paradicsom + paradicsom konzerv (22%-os, pl Aranyfácán), vörös és fokhagyma, oregano, bazsalikom, só, bors,
paradicsomos gombóc: a hús csak só bors, a szósz paradicsomlé + Aranyfácán, só, bors, zellerszár
pizza: ami van a hűtőben:)
Szia!
Én a következő fűszereket használom leginkább,persze ez inkább az alap,a variációk száma szinte végtelen.Kedvtől,kívánattól függ!:)
1.oregano,fokhagyma,bazsalikom,fehér bors,babérlevél,köménymag(őrölt)
2.Lásd első+zeller és petrezselyem zöldje
3.Gombóc:Fűszerpaprika(nem feltétlenül muszáj,csak úgy a színe miatt),ö.bors,fokhagyma,majoranna Mártás:Babérlevél,hagyma,zellerszár,petr. zöld,fehér bors
4.oregano,bazsalikom,fehér bors,worcestershire szósz,citromlé(ha a feltét pl. halak,tenger gyümölcsei megkívánja az enyhén pikánsabb ízt)
Tipp:-A kakukkfű gyönyörűen "torzíthat" a paradicsomos ételek aromáján,érdemes vele kísérletezni!
Minden jót!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!