Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki tud nagyon jó bolognai...

Ki tud nagyon jó bolognai spagetti receptet? :DD

Figyelt kérdés
légyszi irjatok,ha tudtok bolognai spagetti receptet,mert az interneten találtam rengeteg receptet,de nemtudom h melyik lenne a legfinomabb___:SS,ti h készititek el? :"))

2012. febr. 4. 11:28
 1/4 anonim ***** válasza:
63%

Ezt szoktam igen gyakran késziteni - mindenféle zacskós vacak meg füszerkeverékek nélkül.


Egy kisebb fej hagymát apróra vágni, 1 közepes sárgarépát meg kb ugyanakkora darab zellergumót megpucolva a durva reszelön lereszelni, a hagymával együtt kevés (max. 1 evökalnál) olivaolajon üvegesre párolni. Hozzáteszel fél kg darált húst (marha, disznó vagy vegyes, pulyka meg csirke nem való hozzá), összepiritod, sóval, bazsalikummal, rozmaringal füszerezed, beleteszel 200-300 g paradicsompürét meg annyi vizet, hogy ne legyen túl hig. Idönként megkevergetve kis lángon fözöd, legalább fél órát, de minél több ideig fözödik, annál finomabb lesz.

2012. febr. 4. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Én így készítem el.


2 közepes fej vöröshagymát felaprítok és olivaolajon megdinsztelem. Nem magas hőfokon, hogy ne égjen oda. Ha megpárolódott 2 kiskanál pirospaprikát szórok bele. Majd mehet bele az 1 kg darált hús (sertésből szoktam). Majd megfűszerezem a következőekkel:

3 babérlevél, bazsalikom, petrezselyem, oregano, vegeta, bors, majoranna. (Egyébként lehet kapni olasz fűszerkeveréket, az is tökéletes). Belevágok 1 kisebb paradicsomot és hozzáteszek még 3 darab összezúzott fokhagymát. Majd belerakom a paradicsompürét (Aranyfácán szerintem a legjobb, 1 kg húshoz mehet a nagyobbik).

Majd készre csinálom.


Felteszem közben a tésztát főzni, ha megfőtt egy tepsibe borítom és mehet rá a kész bolognai hús. Összekeverem, jól megszóróm reszelt sajttal és beteszem a sütőbe, hogy rápíruljon a sajt. Nagyjából ennyi.


Ugyan így elkészített bolognai húsből csinálhatsz lasagne-t is (még finomabb szerintem, mint a hosszú tésztával.


A tepsi alját kibébeled megfőtt lasagane tésztával, erre mehet a bologonai mártás, erre rá sajtmártás (mindjárt leírom, hogyan készítem), majd megint tészta és addig rétegezed, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére ismét sajtmártás kerül, amit még pluszban megszórhatsz sajttal és be a sütőbe, hogy barna legyen a teteje.


Sajtmártás.

30 g vajat megolvasztasz lábosban, majd megszórós 30 g liszttel. Ha megbarnult a liszt felöntöd fél liter hideg tejjel és addig főződ (folyamatos keverés mellett), míg kicsit bemártásodik :) Mehet bele ízlés szerint pici ső, bors és szerencsendió (amit nem kell sajnálni). Ezután mehet bele 1 deci főzőtejszín, egy nagyon picit még főződ. Leveszed a tűzről és beleraksz egy darab tojás sárgáját és hozzákeversz még 100 g reszelt sajtot. Kész a mártás, mehet a lasagna közé és a tetejére.



Remélem tudtam segíteni.

Jő főzőcskézést :)

2012. febr. 4. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
73%
Nekem a kedvencem, ami olyan Maggi vagy Knorr bolognai alapporból van. lehet lepontozni xD
2012. febr. 4. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat,majd kipróbálom őket :DD
2012. febr. 5. 09:43

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!