2008-ban lejárt Knorr Rafinéria Carbonara Spagetti alapot még fel lehet használni?
3 év, az 3 év. ennyit azért nem hagynak rá a gyártók.
de, ha magad eszed, próbáld ki, de mást ne kínálj meg vele..:)
1500-2000 Ft-ból kell kihoznom az egész heti étkezésemet, sajnálok kidobni bármit, ami még hasznosítható.
Azért tettem fel a kérdést, mert nem akarok feleslegesen dolgozni vele, esetlegesen alapanyagot elpazarolni. Gondoltam hátha van itt valaki, akinek van tapasztalata ilyen régen lejárt zacskós alappal. Gondoltam egy kérdést megér, mielőtt kidobnám. Hátha van véletlenül valami pozitív tapasztalat.
Bontsd fel, ha nincs büdös szaga, rossz állaga, akár még "jó" is lehet. Gondolom, tele van sóval (és ízfokozókkal) ,és az(ok) tartósította('k).
Amúgy annyit nem ér, hogy valami allergiás reakciót váltson ki, de elviekben el tudom képzelni, hogy nem lesz semmi bajod.
De ha főzöl ki tésztát, és van valamilyen húsod is (akár virsli, akár párizsi, akár csirkemell), akkor már ez a por sem kell. Piríts hagymát, tedd rá a húst, paradicsompürét vagy ketchupot, fűszert, rotyogtasd egy kicsit és kész.
Ha semmi sincs, akkor tegyél rá sajtot, vagy mákot, vagy kakaót, lekvárt.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!