Kelt tészta mitől lehet ilyen kesernyés?
Pizzatésztának készítettem, az ize kesernyés-fanyar, az állaga sütés után inkább hasonlít a sütőporos tésztára
illetve a sógyurmára...
az összetevök szerint: 50dkg liszt (50% buza, 50% kukorica) fél kocka élesztő, mokkáskanál só és cukor
1 óra kelesztés után kb 1,5-szeresére nőtt meg
fél kiló liszt bőven elbírja a fél kocka élesztőt. én a lisztekre fognám, mert kukoricalisztből csak nagyon tömör
dolgokat lehet sütni, még, ha felesben volt is búzaliszttel.
ahogy csináltad, azzal nincs baj, de a kukoricaliszt nem pizzába való.
több sikert egy másik pizzához:)
Hát, köszönöm a válaszokat
végülis a kukorica liszt lehet az oka akkor talán
azért volt fele-fele mert elöször tortillát akartam csinálni (csak rájöttem hogy abba meg búzaliszt nem kell)
illetve egy nagy bögre viz+tej keverékkel gyúrtam össze
olajat még a legvégén tettem hozzá, két evökanálnyit
élesztőn gondolkodtam én is hogy vagy sok (lehetett érezni rajta azért) vagy kevés (nem lett sokkal nagyobb kelesztés után - de akkor ez is a kukoricalisztnek tudható be)
Ja, mégvalami: az nem lehet gond hogy tojás se volt benne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!