Hogyan kell úgy marhapörköltöt főzni, hogy ne legyen
rágós?
Figyelt kérdés
Eddig még csak párszor csináltam ilyet, de sosem lett tökéletes. Az utolsót megkósolta barátnőm is, és leb@lfaszozott, mert rágós volt. 5 és fél órát főtt. Fél óránként megkósoltam, alig változott idő közben, nem tűnt úgy hogy kezdene megpuhulni.
Mit kellett volna tennem, hogy ne legyen rágós? Kell bele valami pluszba a zöldségeken és vizen kívül, amitől puhább lesz?
Csak lábszárból szoktam csinálni, 1,5-2 óra alatt mindig puhára főtt (bor nélkül).
2021. nov. 26. 20:19
12/21 anonim válasza:
írjátok a 3 órákat ,de az hogy lehet hogy 5 és fél óra főzés után sem puhult meg neki? eddig azt hittem csak viccelnek ilyen időpontokkal
2021. nov. 26. 21:48
13/21 anonim válasza:
Szerintem a hőfok is számíthat. Mindig forrásban van? Amúgy kérdés, hogy mi az omlós. Ha 3 órát főtt, akkor az nekem sokszor nem az. Nálunk családban van, aki ilyen egész estére ott meri hagyni a húsokat és elfődögélnek magukban (elektromos, okos tűzhely lekapcsol, ha baj van), és azt süti tovább. Na az tényleg omlós. De pl. a karajt én is minimum 3 órát főzöm, majd még sütöm.
2021. nov. 28. 01:09
14/21 anonim válasza:
Huh, ez semmi, olvasd el Krúdytól a Délikáteszt... :D
2022. márc. 31. 14:18
15/21 anonim válasza:
Rostra merőlegesen kell vágni.. ez a titok.
2024. aug. 19. 15:01
16/21 anonim válasza:
15-ös, ezért kár volt 3 év után megszólalni... 🤦🤦🤦
Pörkölthöz kockára kell vágni a húst...
Tehát az adott húsrész mindhárom irányú kiterjedésében fel kell vágni.
Gyengébbek kedvéért ez azt jelenti, hogy kocka egyik irányában merőleges, másik irányában meg párhuzamosan lesz vágva.
"Rostokra" merőleges vágásnak a szelet húsoknál van jelentősége, esetleg tokány darabolásnál (csíkra vágásnál).
2024. aug. 19. 15:44
17/21 anonim válasza:
16os te jó nagy szaktekintély lehetsz.
2024. aug. 19. 15:48
18/21 anonim válasza:
Igen, az vagyok!
Te viszont elég buta lehetsz, ha úgy gondolod, hogy fel lehet kockázni úgy egy húst, hogy minden vágási irány merőleges legyen a rostokra.
2024. aug. 19. 21:03
19/21 anonim válasza:
Majd ha kifizetted az óradijamat megmutatom neked Őszaktekintélysége hogyan kell csinálni.
2024. aug. 19. 23:37
20/21 anonim válasza:
Általános iskola, 3. osztály! Alap geometria! Hány kiterjedése van egy kockának, te félkegyelmű?!
Milyen óradíj, az is csoda, hogy életben vagy ennyi ésszel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!