Hogyan kell úgy marhapörköltöt főzni, hogy ne legyen rágós?
Eddig még csak párszor csináltam ilyet, de sosem lett tökéletes. Az utolsót megkósolta barátnőm is, és leb@lfaszozott, mert rágós volt. 5 és fél órát főtt. Fél óránként megkósoltam, alig változott idő közben, nem tűnt úgy hogy kezdene megpuhulni.
Mit kellett volna tennem, hogy ne legyen rágós? Kell bele valami pluszba a zöldségeken és vizen kívül, amitől puhább lesz?
15-ös, ezért kár volt 3 év után megszólalni... 🤦🤦🤦
Pörkölthöz kockára kell vágni a húst...
Tehát az adott húsrész mindhárom irányú kiterjedésében fel kell vágni.
Gyengébbek kedvéért ez azt jelenti, hogy kocka egyik irányában merőleges, másik irányában meg párhuzamosan lesz vágva.
"Rostokra" merőleges vágásnak a szelet húsoknál van jelentősége, esetleg tokány darabolásnál (csíkra vágásnál).
Igen, az vagyok!
Te viszont elég buta lehetsz, ha úgy gondolod, hogy fel lehet kockázni úgy egy húst, hogy minden vágási irány merőleges legyen a rostokra.
Általános iskola, 3. osztály! Alap geometria! Hány kiterjedése van egy kockának, te félkegyelmű?!
Milyen óradíj, az is csoda, hogy életben vagy ennyi ésszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!