Hogyan kell úgy marhapörköltöt főzni, hogy ne legyen rágós?
Eddig még csak párszor csináltam ilyet, de sosem lett tökéletes. Az utolsót megkósolta barátnőm is, és leb@lfaszozott, mert rágós volt. 5 és fél órát főtt. Fél óránként megkósoltam, alig változott idő közben, nem tűnt úgy hogy kezdene megpuhulni.
Mit kellett volna tennem, hogy ne legyen rágós? Kell bele valami pluszba a zöldségeken és vizen kívül, amitől puhább lesz?
Nem kell ahhoz semmi csoda, csak jó hús.
Ez alatt sok szempontot figyelembe lehet venni, de a 2 legfontosabb, az az, hogy milyen húsrész, és az, hogy mennyi idős volt az állat.
(Van még néhány dolog, marha fajtája, tartás, takarmányozás, stb... de ha az első 2 megvan, akkor nagyon már nem lősz mellé)
Pörköltnek túl száraz húsokat felejtsd el. Lábszárat vegyél, esetleg nyakat , ne ijedj meg tőle, hogy inas, faggyús, azok az inak is felpuhulnak és az teszi szaftossá a húst.
Az állat korára sajnos nem nagyon vagy befolyással... Abból indulj ki, hogy világosabb húst keress, az kevesebb eséllyel öreg.
Meg ismerkedj össze hentesekkel, tetess el jó árut, ha jön.
A főzésről annyit, hogy lassan, és rövid lében.
De ha jó a hús, akkor 5 óra alatt bármilyen módon fő, annak puhának kellett volna lenni, úgyhogy az valami vén bika lehetett.
A marha nem minden reszebol lehet omlos porkoltot csinalni, tehat elso a megfelelo hus.
Utana mar csak ido kerdese ... 3 oranal nem kell tobb (az is tulzas).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!