Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Krumplifőzelék vöröshagyma...

Krumplifőzelék vöröshagyma nélkül?

Figyelt kérdés

A férjem mióta átesett a covid-on, egyszerűen képtelen megenni a hagymás ételeket, és elég nehéz dolgom van, ha főzni akarok.

A krumplifőzelék nagy kedvence, de én azt mindig hagymán szoktam indítani. Ha enélkül készítem el, csak fokhagymával (azzal nincs baja), az úgy fogyasztható lesz?

2021. aug. 28. 07:22
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Na, közben látom jó sokan lettünk itt. Köszönöm mindenkinek a válaszokat! :)

Kész lett a főzelék, ahogy írtam, olajba jó 5 gerezd fokhagyma belenyomva, majd rá a fűszerpaprika, a többit tudjátok. Tényleg nem hiányzik a vöröshagyma, de fokhagyma nélkül már tényleg nem tudnám elképzelni, próbáljátok ki egyszer. Most majorannát sem tettem, hát tényleg nem tűnt fel ez sem.

17-es, én is átestem a covidon. Mindketten szinte ugyanakkor produkáltuk a tüneteket, nálam 3 nappal később kezdődött, így feltételezem, én kaptam el a férjemtől. Mindkettőnknek ugyanolyan tüneteink voltak, szaglás- és ízlelésvesztés egyik pillanatról a másikra, teljesen. Ez volt a legrosszabb tünet. Nálam bő 3 hétig tartott ez az állapot, ezután folyamatosan kezdtek visszatérni a szagok, ízek (legelőször a kávét éreztem), de még hetekig tartott, mire nagyjából visszaállt minden. A férjem 1.5 hónapig (!!!) semminek nem érezte az ízét, illatát. Utána ugyanúgy mint nekem, hetek voltak, mire visszajött. Aztán elkezdtek jönni a furcsaságok, sokkal büdösebbnek éreztük a hagymát, voltak ételek, amiknek teljesen másképp éreztük az ízét, a tv paprikát például azóta egyikünk sem bírja megenni, nekem még a szaga is undorító, és a hagymás-zsírosabb magyaros ételeknek sem a szagát, sem az ízét nem bírjuk. Főzelékekben, salátában engem a hagyma íze nem zavar, a szaga viszont igen. Na a férjem viszont azóta semmiben nem tűri meg.

Ami még nálam jelentkezett, hogy a szaglásom visszatérte után néhány parfümömet, amit addig imádtam, nem bírtam elviselni. Talán mostanra kezdenek ezek a dolgok is elmúlni, de pár napja mind a ketten érzünk gyakran hagymás-zsíros szagot sok helyen, ahol tuti nincs ilyen szag.

2021. aug. 28. 15:11
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Köszi a választ! Most megnyugodtam, a férjem h.lyenek nézett, hogy csak kitaláltam ezt. Nekem a covidtól csak a fejem fájt nagyon pár napig és ennyi bajom volt, férjemnek volt pár napig szaglásvesztése. viszont azóta alig bírom megenni a hagymát, annyira büdösnek érzem, de így akkor világos,hoģy miért
2021. aug. 28. 20:39
 23/24 anonim ***** válasza:
79%
Soha nem teszek bele hagymát, se fokhagymát. Csak só, ecet, babérlevél, tejföl
2021. aug. 28. 21:41
 24/24 anonim ***** válasza:
68%

En soha nem tettem bele se voroshagymat, se fokhagymat.

Regebben ugy csinaltam hogy baberlevel, egy csepp ecet, es tejfolos habaras.

Mostmar atszoktam arra hogy baber es ecet nelkul csinalom, piros rantassal.

2021. aug. 30. 08:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!