Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Krumplifőzelék vöröshagyma...

Krumplifőzelék vöröshagyma nélkül?

Figyelt kérdés

A férjem mióta átesett a covid-on, egyszerűen képtelen megenni a hagymás ételeket, és elég nehéz dolgom van, ha főzni akarok.

A krumplifőzelék nagy kedvence, de én azt mindig hagymán szoktam indítani. Ha enélkül készítem el, csak fokhagymával (azzal nincs baja), az úgy fogyasztható lesz?

2021. aug. 28. 07:22
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
95%
Persze. Lehet ízesíteni babérlevéllel, majorannával. A fokhagyma nem igazán illik hozzá, de ha szoktad ne hagyd ki.
2021. aug. 28. 07:32
 2/24 anonim ***** válasza:
95%
Soha nem készítem hagymával. Babérlevél, tejfölt teszek bele.
2021. aug. 28. 07:34
 3/24 A kérdező kommentje:
Igen, mi mindig szoktunk fokhagymát is, és vöröshagymát is. Babérlevél, majoranna szintén. Tehát mondhatni hagyományosan készülne, csak a hagyma nélkül. Még sosem hagytam ki korábban.
2021. aug. 28. 07:34
 4/24 A kérdező kommentje:
Azoktól kérdezném, akik kihagyják a hagymát. Csak simán felteszitek főzni a krumplit, fűszereztek, majd a végén behabarjátok? Vagy először olajon paprikát picit "pirítani", és azután a krumpli? Nálunk egy kis fűszerpaprika is került bele mindig, de az mindig a hagymára, amit most ugyebár kihagynék.
2021. aug. 28. 07:41
 5/24 anonim ***** válasza:
91%
se paprika, se hagyma. babérlevél, aztán sima rántással sűrítem
2021. aug. 28. 07:57
 6/24 anonim ***** válasza:
88%
Ha habarod nem jó, a paprika olajban oldódik. Rántásba simán tehetsz.
2021. aug. 28. 08:09
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
4# csinálhatod úgy is, ahogy leírtad. Olaj paprika és gyorsan felengeded kicsi vízzel, hogy ne égjen meg a paprika. A többit tudod.
2021. aug. 28. 08:22
 8/24 anonim ***** válasza:
94%

Én vízben szoktam felrakni ízesítem és paprika nélkül rántom be fehérre főzöm.Végén tejföl pici ecet.

Teljesen jó hagyma nélkül de aki ràntásssl indít az a sűrű lében főzi a burgonyát?

Könnyen leég.

2021. aug. 28. 08:28
 9/24 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Végül úgy döntöttem megpróbálom úgy ahogy szoktam, csak hagyma nélkül. Mivel mi elképzelni sem tudjuk fokhagyma nélkül, zúzott fokhagyma enyhe pirításával indítom, rá a fűszerpaprika, víz, krumpli, babérlevél, majoranna, és végén a tejfölös habarás. Remélem jó lesz.

Magamnak szoktam konzerv vörösbabból készíteni ugyanígy, csak majoranna nélkül a babfőzeléket. (Senki más nem eszi meg rajtam kívül, így nem szórakozok sokat babáztatással, stb.)

2021. aug. 28. 08:50
 10/24 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező, akkor gyakorlatilag te eddig egy tejfölös paprikás krumplit csináltál, némi fokhagymával.

Megkérdezhettem, hogy ez melyik tájegysegen számít hagyományosnak?

2021. aug. 28. 09:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!