Gulyásleves 40 főre. Miből mennyi kell? Csak szerintem kevés a 3kg hús,2 fej vöröshagyma,1kg burgonya?
Huhú, az semmi.
Legalább 10 kg hús, 1 kg hagyma meg vagy 5 kg krumpli.
Csont nélküli, színhúsból kb. 15 dkg/fő, ha csontos hús, akkor minimum 20 dkg/fő. És akkor még mindenki csak 1x szedett, repeta nincs benne.
Tehát a 8-10 kg-ot nyugodtan megfőzheted, ahhoz a 3-4 kg krumpli, és kb. 80 dkg, esetleg 1,0 kg hagyma kell.
3-as vagyok, azt hiszem ezt benéztem én is + a 2-es is!
Nem pörköltről, hanem gulyás levesről van szó!
Én a mennyiségeket jó kis bográcsos marhához írtam. :))
Gulyásleveshez kb. 5 kg húst vennék, de még zöldség is
(= répa-gyökér-zeller) kell bele és tészta. A krumpliból is vennék 2 kg-ot, és majd látszódik félfövésnél, hogy mennyit is kell belerakni.
Hat, én 4 fore szoktam egy kiló színhúsból készíteni....Plusz kb ugyanolyan súlyban krumpli, es fele annyi súlyú vöröshagyma.
De ha nálatok ennyi áll rendelkezésre, akkor annyiból kell megcsinálni. Bár nem hiszem hogy tartalmas lesz
Már ott borul a történet, hogy 3 kg húshoz 2 hagyma.
Eleve a gulyáshoz, pörkölthöz félkilónként egy hagymát számolunk.
A krumpli és a hús aránya jó, mert a krumpli a hús 1/3-a gulyáshoz, mert lesz benne zöldség és csipetke is és nem krumplilevest akarsz csinálni gondolom.
Én ekkora mennyiséget
- 8-10 kg húsból
- 15 hagymából
- 8-10 evőkanál pirospaprikával
- 3 kg krumpliból
- 20 db sárgarépából
- 10-15 fehérrépából
- 3 nagy zellergumóból készíteném.
+ bele a csipetke 1 kg lisztből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!