Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gulyásleves 40 főre. Miből...

Gulyásleves 40 főre. Miből mennyi kell? Csak szerintem kevés a 3kg hús,2 fej vöröshagyma,1kg burgonya?

Figyelt kérdés
Lesznek gyerekek is, de ezt akkor is nevetséges adagnak gondolom.
2019. jún. 13. 05:47
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
93%
Ez tényleg az...
2019. jún. 13. 05:51
 2/22 anonim ***** válasza:
78%

Huhú, az semmi.

Legalább 10 kg hús, 1 kg hagyma meg vagy 5 kg krumpli.

2019. jún. 13. 06:01
 3/22 anonim ***** válasza:
71%

Csont nélküli, színhúsból kb. 15 dkg/fő, ha csontos hús, akkor minimum 20 dkg/fő. És akkor még mindenki csak 1x szedett, repeta nincs benne.

Tehát a 8-10 kg-ot nyugodtan megfőzheted, ahhoz a 3-4 kg krumpli, és kb. 80 dkg, esetleg 1,0 kg hagyma kell.

2019. jún. 13. 06:23
 4/22 anonim ***** válasza:
94%

3-as vagyok, azt hiszem ezt benéztem én is + a 2-es is!

Nem pörköltről, hanem gulyás levesről van szó!

Én a mennyiségeket jó kis bográcsos marhához írtam. :))

Gulyásleveshez kb. 5 kg húst vennék, de még zöldség is

(= répa-gyökér-zeller) kell bele és tészta. A krumpliból is vennék 2 kg-ot, és majd látszódik félfövésnél, hogy mennyit is kell belerakni.

2019. jún. 13. 06:29
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is kevés. Attól is függ, hogy melyik receptet használod. Mi csak krumplit és répát szoktunk bele tenni, kevés lével. Így 25 dkg húst szoktam számolni fejenként, ugyanannyi krumplit, és 4 főre 1 nagyobb répát, 1 hagymát. Ebből szokott lenni annyi gulyás, hogy esetleg repetázni is tudunk. Ha senki se szed kétszer, akkor nem lett jó. :)
2019. jún. 13. 07:26
 6/22 anonim ***** válasza:
96%

Hat, én 4 fore szoktam egy kiló színhúsból készíteni....Plusz kb ugyanolyan súlyban krumpli, es fele annyi súlyú vöröshagyma.

De ha nálatok ennyi áll rendelkezésre, akkor annyiból kell megcsinálni. Bár nem hiszem hogy tartalmas lesz

2019. jún. 13. 08:12
 7/22 anonim ***** válasza:
64%
Azért arra számíthatsz, hogy ilyen nagy melegben nem nagyon akarja majd degeszre tömni magát senki, főleg ha lesz más, könnyebb kaja is.
2019. jún. 13. 09:34
 8/22 anonim ***** válasza:
66%

Már ott borul a történet, hogy 3 kg húshoz 2 hagyma.

Eleve a gulyáshoz, pörkölthöz félkilónként egy hagymát számolunk.

A krumpli és a hús aránya jó, mert a krumpli a hús 1/3-a gulyáshoz, mert lesz benne zöldség és csipetke is és nem krumplilevest akarsz csinálni gondolom.

Én ekkora mennyiséget

- 8-10 kg húsból

- 15 hagymából

- 8-10 evőkanál pirospaprikával

- 3 kg krumpliból

- 20 db sárgarépából

- 10-15 fehérrépából

- 3 nagy zellergumóból készíteném.

+ bele a csipetke 1 kg lisztből.

2019. jún. 13. 10:51
 9/22 anonim ***** válasza:
70%
40 ember nagyon sok, még akkor is, ha gyerekek is lesznek. Négy focicsapatnyi. A hozzávalók, amiket felsoroltál viszont nagyon kevés. Összesen két fej hagyma, meg 1 kg krumpli? Nem tudom, ki mondta neked ezt a mennyiséget, de ne hidd el neki.:) Írtak itt már jó arányokat, nem ismétlem meg. Bár 40 főre még sosem főztem gulyáslevest, de laikusként nézve is kevés.
2019. jún. 13. 12:25
 10/22 anonim ***** válasza:
56%
A #8as válaszoló arányai jók. Ennyi biztosan kell. Üstben főzitek?
2019. jún. 13. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!