Gulyásleves 40 főre. Miből mennyi kell? Csak szerintem kevés a 3kg hús,2 fej vöröshagyma,1kg burgonya?
Egy személyre számított adagok :
Marhahús : 2kg
Burgonya: 6 kg
Hagyma : 0,4 kg
Folyadékmennyiség 12 l
Szakmai és Ételkészítési ismeretek (tankönyv) alapján.
Kb. 10 adaghoz szoktam számolni: 1,5 kg marhalábszárt, ½ kg krumplit, ½ kg vöröshagymát, 1 kg sárgarépát, ½ kg petrezselyem gyökeret,1 nagy zellergumót, 2-3 tv paprikát és paradicsomot és 3 tojásból csipetkét.
Ha főfogásként lesz feltálalva, és nem lesz utána második fogás, személyenként fél liter levest kell számítani.
"Marhahús : 2kg
Burgonya: 6 kg
Hagyma : 0,4 kg
Folyadékmennyiség 12 l"
40 FŐRE????? 12 liter folyadék az 3 dl/fő. Levesből 5dl egy adag. De 2 kiló hús kimondottan röhejes 49 fore.
40 főre 8kg hús minimum
8kg burgonya
2kg zóldségek
2kg hagyma
Szia, megfőzted már?
Érdekelne a végeredmény, végül hány litert főztél mennyi húsból. Meg gondolom mindenki mást is.
Ha még nem főzted meg, lőhetnél róla pár képet is! :)
Csak mert elég nagy különbségek voltak a válaszok között, és jó lenne ezt tisztába tenni!
Ott volt pl a lepontozott 13-mas válaszoló, aki egy tankönyv szerinti verziót írt le, szóval ezek után senki nem fogja elhinni, hogy aki 3 kilót mondott az mosogató volt, mert ezek szerint szinte biztos, hogy szakács volt.
Szóval érdekelne, mi lett a vége.
Azért lenne jó egy kép, hogy objektíven látni lehetne hogy néz ki 20 liter levesben 2-3-4-5-8-10 kiló hús, amik itt elhangzottak, és hogy melyik mennyiséget választottad végül. Mindenki hasznára válna. Köszi!
13. vagyok
Tudtam, hogy lepontozást kapok.
5 dkg hús/ fő 1x1 cm-es kockákra vágva, kb 7-8 kocka.
Burgonyából kb. 15- 20 kocka. A gulyásleves híg levű leves, tehát nem kell bele rengeteg hagyma.
Azt már csak félve írom le, hogy zöldségek nincsenek az eredeti gulyáslevesbe. Alapléből van főzve, ami tartalmazza a zöldségek ízét.
Persze ha bulizunk és főzünk néha nálunk is megáll benne a kanál, és tele van minden belevaló jóval, én sem "szakmázom".
Érdekesség képen írtam az első válaszom, hogy azért annyira nem kell rácsodálkozni, ha egy adag levesbe nem jut 20dkg 20dkg burgonya 20dkg zöldség!
Az a válasz különösen tetszett aki több húst tesz bele mint burgonyát. Tisztelet!!!
:) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!