Krumplifőzelék vöröshagyma nélkül?
A férjem mióta átesett a covid-on, egyszerűen képtelen megenni a hagymás ételeket, és elég nehéz dolgom van, ha főzni akarok.
A krumplifőzelék nagy kedvence, de én azt mindig hagymán szoktam indítani. Ha enélkül készítem el, csak fokhagymával (azzal nincs baja), az úgy fogyasztható lesz?
Én is ugyanígy kínlódok a hagyma miatt. De nekem a fokhagyma sem megy semmilyen formában.
Én sem ettem még sosem hagymásan a főzeléket :)
Én is úgy szoktam, ahogy Te írtad, de legutóbb nem volt hagymám, így hagyma nélkül csináltam, és nem lehetett különösebben érezni a különbséget. :)
6-os A tejfölben is van zsír, miért ne oldódna a paprika? :)
10-es válaszoló, most így belegondolva tényleg vicces, hogy tejfölös paprikás krumplinak tűnik, de hidd el, nem az, sem kinézetre, sem ízre. :) Pest megye északi részén főzik így. Szoktunk néha kifőzdéből enni, és sok helyen pont így készülhet, mert egyezik az enyém ízével.
Tipikus "menzás" íze van. Sőt, még a recept is onnan való. Jópár éve úgy alakult, hogy együtt dologztam azzal a konyhás nénivel, aki anno, mikor iskolás voltam, a sulink menzáján főzött. Na őt faggattam ki a receptről.
Úgy indul, mint a paprikáskrumpli valóban. Annyi a különbség, hogy a fűszerpaprika épp csak annyi, hogy ne legyen sápadt a főzelék, a majoranna nem is tudom minek bele, szerintem nem is érezni, mert épp csak egy csipetnyi, ahogy a konyhásnéni mondta, csak nézzen ki úgy, mintha lenne benne fűszer. :D A zúzott fokhagyma pedig már csak bele van főzve, nem pirítva. Ja, és persze a végén jár bele az ecet, csak azt előbb kifelejtettem.
A konyhásnéni receptje leginkább ehhez hasonlít, csak bors nélkül. [link]
A covid-vonal kapcsán kérdezem, hogy a férjed miért nem eszi meg a hagymát?
Amióta covidos voltam, én azóta iszonyat büdösnek érzem a hagymát és az íze is fura számomra (csak a vöröshagymát), pedig semmilyen szaglással kapcsolatos tünetem nem volt akkor.
A férjednek is valami hasonló problémája van?
Én sem hallottam még olajban/zsírban dinsztelt hagymával készíteni. 'Asszem' kipróbálom, jól hangzik.
Ahogy én készítem: vízben felrakom főni a krumplit, babérlevél, só, pici fej hagyma apróra vágva. Amikor már puha, laza rántást csinálok, és amíg kiforr a rántás íze, 2 dl tejfölt felhigítok pici vízzel és beleöntöm. Amikor újra forr, le is veszem, kész is.
Kérdésedre válaszolva: teljesen jó, mert az olajban picit megpirult pirospaprika is visszaadja azt az ízt. Főleg, ha a fokhagymát nyomón átnyomva beleteszed, pár másodpercre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!