Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell húst sütni lábosban?

Hogyan kell húst sütni lábosban?

Figyelt kérdés

Ma ebédre felső csirkecombfilét akarok sütni. Viszont én diétázok, de a férjemnek rendesen akarom fűszerezni, ezért most a sütő nem játszik. És nem akarok külön magamnak párolni, neki meg sütőben, szóval azt találtam ki, hogy amolyan frissen sültnek csinálnám.

De így még sosem csináltam.

Hogyan kell? Kevés olaj, vagy sok? Kis lángon, vagy nagy lángon? Mennyi idő alatt készül el? Mire figyeljek?


Minden segítséget előre is köszönök.


2021. júl. 4. 08:49
1 2 3 4 5 6
 51/56 A kérdező kommentje:

#50: És azt hogy oldjam meg, hogy az övéről ne menjen át az enyémre a fűszer? Az olajba kioldódik. Nekem már az is sok sajnos.

Fokhagyma, bors, paprika tilos (sok egyéb más mellett).

2021. júl. 4. 14:01
 52/56 qkker1 ***** válasza:
68%
Amennyi "átmegy" attól semmi bajod nem lesz, de ha ennyire nem bírod, akkor kapjál be 1-2 pantoprazol, qrva hatásos savlekötő!
2021. júl. 4. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 53/56 anonim ***** válasza:
92%

Átmegy....??

51: Hogy szoktál te sütni???


Amúgy két külon kisebb tepsiben is lehet egyszerre sütni, ha ennyire félsz... vagy egy darab alufóliával kettétálasztod a tepsit...


Liter olajban sütsz....?


Nem értem...

Egy csirkemellet elég beecsetelni egy negyed kiskanál olajjal és ropogósra sül.

2021. júl. 4. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 54/56 A kérdező kommentje:

#52: Sajnos ennyire nem bírom. A Pantoprazolt alapból szedem gyomorvédőként a gyógyszereim miatt. Nem a gyomrom nem bírja, a nyelőcsövem és a torkom van felmaródva. Már nagyon sokat javult, de mihelyst kicsit bűnözök, máris belobban, a torokkal együtt. :/


A módszert köszi, végül a tiéd győzött, valóban félóra kellett neki, annyi, hogy jóval több víz kellett alá apránként, illetve a végén még rápirítottam kicsit.


#53: Mint írtam, nincs két olyan kis tepsim, ami egyszerre belefér a sütőbe. Egyébként elég gyenge a sütőm sajnos, lassan sül benne minden. Alapból úgy szoktam sütni, hogy vékonyan kikenem a tepsit, telepakolom a fűszerezett hússal, melléteszek 2-3 fej hagymát félbe vágva, meg egy fej fokhagymát gerezdekben, aláöntök egy kevés vizet, kis olajjal még meglocsolom a húst, rá az alufólia. Amikor jó félig kész, leveszem a fóliát, a tepsit alján lévő olajjal kicsit meglocsolom, és készre sütöm.

El nem tudom képzelni, hogy egy negyed kiskanál olajjal süssek meg egy csirkemellet.

2021. júl. 5. 20:10
 55/56 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld ki! Bőven van víz a csirkemellben, nem kell hozzáadni.


Amúgy a sütőzacskó is megoldas lehet neked. A tepsiben a fűszeres húst rendesen sütöd, mellette meg a tiédet sütőzacskóban.

2021. júl. 5. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 56/56 A kérdező kommentje:

Köszönöm, nem is tudom, a sütőzacskó miért nem jutott az eszembe? Amikor bejött, használtam párszor, főleg kész fűszerkeverékekhez, de már vagy ezer éve nem.

Hosszú távon azt hiszem, ez lesz a megoldás!

2021. júl. 5. 23:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!