Hogyan kell húst sütni lábosban?
Ma ebédre felső csirkecombfilét akarok sütni. Viszont én diétázok, de a férjemnek rendesen akarom fűszerezni, ezért most a sütő nem játszik. És nem akarok külön magamnak párolni, neki meg sütőben, szóval azt találtam ki, hogy amolyan frissen sültnek csinálnám.
De így még sosem csináltam.
Hogyan kell? Kevés olaj, vagy sok? Kis lángon, vagy nagy lángon? Mennyi idő alatt készül el? Mire figyeljek?
Minden segítséget előre is köszönök.
Mi a gond a sütővel?
Kikened vékonyan zsírral, befűszerezed a húst, ahogy szeretitek, öntesz alá egy kevés vizet, alufóliát rá, és mehet a sütőbe.
Nem diétázok, férfi vagyok, és mégis tökéletesen megfelel.
Köszönöm, de én szeletben szeretném sütni. Először magamnak, aztán a férjemnek.
Plusz változás: a férjem most hívott, nem kapott csirkecombfilét (pedig most akciós), így csirkemellfilét vett.
Szóval a kérdés ennyiben módosul. :)
#2: Az a gond a sütővel, hogy nekem nagyon minimális só mehet csak, és zöldfűszerek, amit meg a párom nem szeret.
Neki a fokhagymás, borsos fűszerezés jön be, amit meg én nem ehetek. Ezt egy tepsiben nem tudom megoldani. Olyan kicsi tepsijeim meg nincsenek, amiből kettő belefér a sütőbe.
"Bocsi, kis mellébeszélés: miért nem ehetsz fokhagymás-borsos ételt?"
Van olyan, hogy nem "birja" az ember gyomra, belei az erős fűszerezést.
"Annak nincs köze a diétához."
A diéta nem fogyókúrát jelent, hanem bármilyen okból történő speciális étrendet.
Csirkemell kb. fél óra alatt kész van, ha tovább sütöd, kiszárad.
Érdemes megpirítani, erős lángon hirtelen pirosra sütni, és utána takarékon párolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!