Hogyan kell húst sütni lábosban?
Ma ebédre felső csirkecombfilét akarok sütni. Viszont én diétázok, de a férjemnek rendesen akarom fűszerezni, ezért most a sütő nem játszik. És nem akarok külön magamnak párolni, neki meg sütőben, szóval azt találtam ki, hogy amolyan frissen sültnek csinálnám.
De így még sosem csináltam.
Hogyan kell? Kevés olaj, vagy sok? Kis lángon, vagy nagy lángon? Mennyi idő alatt készül el? Mire figyeljek?
Minden segítséget előre is köszönök.
Ezt is köszönöm. Viszont nem szoktam vékony szeletekre vágni, vastagon szeretjük.
De akkor most kell párolni sütés után, vagy nem?
És 2-4 perc oldalanként, vagy 30 perc?
Egyébként visszatérve a sütöben készítéshez: nyugodtan kezdheted sütni a sütöben a neked megfelelö füszerezés szerint, és amikor megpuhult, a saját részedet kiveszed, a többit meg utánfüszerezed. Ez, mire megpirul, a füszereket is magába veszi. (Meg elvileg a férjednek is egészségesebb lenne kicsit kevésbé füszeresen fözni, de ez más kérdés.
Lábasban meg elkezded kevés zsiradékon párolni a húst, neked megfelelöen füszerezve, amikor elég puha, kiszeded, amit te eszel, a többit meg utánízesíted és megsütöd - csak arra figyelj, lábasban nagyon hamar lekap az alja , gyakran meg kell rázogatni, nem keverni, mert akkor szétesik szálakra.
#14: A párolt hústól már herótom van, ezért akarom sütni. És azért akarom serpenyőben, vagy lábosban, mert akkor rövidebb idő alatt meg tudom sütni egymás után a kétfélét. Ezzel nincs bajom.
A bajom azzal van, hogy nem tudom, hogyan kell lábosban húst sütni. Ennyi az egész, és ez az, amire még nem kaptam egyértelmű választ.
Vagyis kaptam, de a kettő egymásnak ellent mond. :(
Kevés olaj kell, vagy sok?
Egyik azt írja, pirítsam meg, utána pároljam, és max félóra. A másik meg, hogy csak süssem mind a két oldalán 2-4 percig.
Tehát csak a sütés technikája az, ami érdekel.
#16: Megnéztem, de ő is sütöben süti, ráadásul egyesével.
#18: Nem, továbbra sem szeretném felszeletelni.
#17: Köszönöm. Valahogy csak összehozom. Bár van pár dolog, ami még mindig nem egyértelmű.
csirkemell serpenyőben kb. mindkét oldalán 2-3 perc és készen van! Miért kéne párolni...??? Átpuhul ennyi idő alatt! Picike olívaolajon.
#9: fél óra...? csirkemell...????
Szeletben akarja sütni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!