Frusa kérdése:
Üdv! Oldalast szeretnék zsírban, fokhagymásan, lábosban kisütni . Jó tanácsok?
Figyelt kérdés
2016. júl. 2. 10:20
1/4 anonim válasza:
Nem biztos, hogy erre vagy kíváncsi, de leírom, hogyan szoktam csinálni:
Az oldalast két bordánként elvágom, felforrósítom a zsírt (olaj is jó, de akkor nem lesz később zsíros kenyér reggelire), az oldalasok minden oldalát a forró zsírban hirtelen lepirítom, kérget sütök rá. Ha mindet megpirítottam, akkor visszateszem a lábasba és sózom, borsozom, teszek mellé egy fej vöröshagymát egészben, egy paradicsomot cikkekre vágva, egy TV paprikát negyedelve, és sok fokhagymát gerezdekre szedve, végül öntök alá 1-1,5 deci vizet, és lassú tűzön legalább egy órán át párolom.
Ha már elválik a csonttól, akkor zsírjára sütöm.
Finom omlós lesz, a családom így szereti.
A maradék zsírt le lehet szűrni, és finom lesz kenyérre kenve.
2/4 anonim válasza:
*jav: és lassú tűzön, LEFEDVE legalább egy órán át párolom.
3/4 anonim válasza:
Majdben úgy, mint az első, csak paprikát-paradicsomot nem teszk hozzá és csak zsírral jó.
4/4 ede1219 válasza:
Az oldalast én is kétbordás méretre vágom, annyi zsírban amennyi ellepi, felteszem sülni, rengeteg félkarikára vágott hagymával, legalább két órát sütöm, éppen hogy forrjon, ha puha, akkor lehet zsírjára sütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!