A nyulat hogyan fűszerezzem, hogy megegye a gyerek? Fokhagymásan nem eszi meg.
Ne legyen rajta háj , mivel ez rontja az ízét. Ha ti vágjátok, akkor figyelj a nyúzásra, mivel amikor a végbél+ genitáliák körül jársz, sokat lehet rontani ha nem megfelelően veszed ki.
Ecetes vízben érdemes kicsit tárolni, illetve majd jól megmosni forróvízben is.
Amikor egyben hagyod, akkor a belső kitisztításával gondok szoktak adódni (sok háj rajta marad, illetve belső zsigeri részek is), és ez nagyon lerontja az ízharmóniát, amit fokhagymával szoktak ellensúlyozni, de igazából nem lehet, pláne ha a fokhagyma ellenszenves. Nekem sajnos az, én sem szeretem az ízét.
Igazából nem sütni kellene, hanem pörköltnek megcsinálni pl.: így
Ha a sütés mellett maradsz, akkor fokhagymát lecserélheted sima hagymára, esetleg bedörzsölöd vele, vagy simán csak csökkented az adagolási mennyiséget.
Füszerezheted rozmaringgal, kakukkfüvel, bazsalikommal, borókával, mustárral, provance-i füszerkeverékkel, chilivel - természetesen nem minddel egyszerre, hanem amihez éppen kedved van.
Lehet vadasan is készíteni, vagy lecsóval is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!