Milyen egyszerűbb de finom karácsonyi menüt készíthetnék 3 gyerek mellett?
Mindent megesznek a gyerekek?
Én ezt csináltam törtkrumplival tavaly (2 hetes picurral akkor),nagyon finom,összerakni 10 perc,sülni elsül egyedül is.
Süteménynek mézeskalács? begyúrni nem sok,a formákat meg had csinálják a gyerekek,sütni 5-10 perc.
Mellé gyümölcstorta,kókuszkocka,de nosaltyn rengeteg fél óra latt elkészülő süti van.
Levesnek én krémlevest csinálnék,egy fokhagymakrémleves nem sok idő,és finom.Vagy gyümölcs,ha a gyerekek nem eszik meg a fokhagymás,pl ananászkrémleves. (bár a neve azt sugallja hogy drága,nem az,és nem bonyolult)
gesztenye krémleves
rántott hal rizibizi
sajtal töltött pulykamell
A pulyka-sültnek valót bedugod a sütőbe, esetenként ránézel, meglocsolod. De gyakorlatilag nincs sok dolog a hurka-kolbász sütéssel sem.
Előtte napokban összerakhatod a szármát és felteszed főni, órákig jól el van a gáz tetején. De ha felteszel egy adag marhapörköltet, és abból húsos káposztát, az ünnepek alatt már csak melegíteni kell.
Persze a húsleves és a sültek csak frissen jók. De gondolom, hogy amikor az ünnepi terítés lesz, a férjed is otthon lesz már, és "lefoglalja" a gyerkőcöket!
Levesnek egy gyors krémleves, 15 perc alatt megvan.
Néhány ünnepibb:
Bazsalikomkrémleves magvas baguett-el, parmezánnal és koktélparadicsommal
Oregánós paradicsomkrémleves pestós pirítósszeletekkel
Tejszínes-citromos gombaleves
Kakukkfüves rókagombakrémleves, fokhagymás croutonnal
Füstölt sajtos brokkolikrémleves
Bazsalikomos cukkinikrémleves
Citromfüves póréhagymakrémleves
Kéksajtos burgonyakrémleves újhagymával
Főételnek egybensültet: hiszen ezt 10 perc bekészíteni, aztán gyakorlatilag sül magától. Pl. almás kacssült: megtömöd (akár előtte nap is), bedörzsölöd sóval, lefedve sütöd, leveszed a fóliát, néha megöntözöd a zsírjával...süti magát, neked kb. 5 perc gondod van vele. Mellé tört krumpli vagy hasonló, szintén nem nagyon kell vele foglalkozni a sütőben.
Desszertnek pohárkrémet készítenék, pl. almás-fahéjas, mandulás-csokis... egyéb süti gondolom úgyis lesz otthon.
Gyumolcsleves , rantott csirkemell hasabburgonyaval.
Ezt szerintem mindenki imadja, es az elkeszitesehez sem kell sok ido, amit a 3 gyerkoc mellett meglehet csinalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!