Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyaként mire marad időd...

Anyaként mire marad időd munka és gyerek mellett?

Figyelt kérdés
Pl. tanulsz valamit, vagy sportolsz vagy van valami hobbid? Ilyesmikre gondolok.
2013. dec. 10. 10:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Örülök, ha meg tudom szervezni, hogy elmenjek fodrászhoz és körmöshöz havi egyszer. Szeretnék jógára járni vagy valamilyen tanfolyamra, de arra sincs időm, hogy utánanézzek, van -e ilyen a környéken, úgyhogy csak álom. Sajnos barátnőzni sem nagyon van lehetőségem, mivel a csajok , akikkel előtte eljártunk, mind családosok szintén, nincs időnk már egymásra sem:( Azért a férjemmel eljárunk 1-2 hetente moziba, szaunázni..., ez kicsi színt visz legalább a napjaimba. Ilyenkor bébiszittert hívunk.
2013. dec. 10. 10:47
 2/11 anonim ***** válasza:

Szia,

szinte majdnem mindenre, amit szeretnék. persze előbb-utóbb :)

A férjem külföldön dolgozik, így a mindennapokban gyakorlatilag egyedül nevelem a 3,5 éves ovis kisfiamat, mellette pénzügyi területen elemzőként dolgozom- komoly, felelősségteljes munkakörben. Sokat.

Ott van a háztartás, amit teljesen el kell látni (hét közben a kicsi eszik az oviban, én rendelek egy adag ételt magamnak az irodába)- viszont vacsorára a hét 5 munkanapján legalább 3-4szer van valami egyszerű meleg étel (sült hús saláta, gazdagabb leves stb.) Mosást, vasalást, pakolást, zajjal nem nagyon járó tevékenységeket éjszaka végzem el, vagyis 1/2 9 után, amikor a kisfiam már alszik.

Mivel már én sem vagyok 20 éves friss diplomás, friss tudású újonc :) /36 vagyok/- így szükséges, hogy a tudásomat naprakészen tartsam. Járok a szakmámban továbbképzésre, illetve most tanulok is valamit- az őszi vizsgák közül 2-t viszint eltoltam tavaszra. Nem tragédia, nem hajt a tatár és magamnak tanulok, így alaposan át tudom rajta rágni magam.

Hétvégére már nincs házimunka, csak a főzés (azt egyébként alapvetően szeretem), illetve egy hónapban legalább 2szer elmegyünk vagy ebédelni vagy vacsorázni a kicsivel (vagy a család, ha az apukája is itthon van). Hetente 1* sütök valami egyszerű, finom süteményt (pogácsa, muffin stb.), hetente járunk valamilyen kultúrális programra (bábszínház, valamilyen gyermekelőadás, komolyzenei koncert, rendezvény, kiállítás)- és hétköznap 1* vagy egy kis barátjához mrgyünk vendégségbe vagy egy játszóházban töltünk el egy pár órát ilyenkor a hamar sötétedős téli időszakban.

Hétvégén egyik délután általában hozzánk is szoktak jönni vendégek (barátnők vagy a kisfiam kis barátai).

Nagyon szeretek olvasni, számomra a késő esti olvasás egy kád illatos vízben, csendben nagyon megnyugtató, így hetente legalább 1* úgy intézem a házimunkát is, hogy erre biztosan legyen időm.

Szeretek kézműveskedni is- de ebbe már általába bevonom a kisfiamat is, együtt csinálunk valamilyen lakásdekort, így év vége felé kézzel készült ajándékokat barátoknak, ismerősöknek, óvónéninek, doktorbácsinak stb.

Akkor tudom én is igazán élvezni az ilyen készülődést, ha előtte (akár késő este is) szépen lőkészítem a hozzávalókat vagy előre dolgozok a veszélyesebb anyagokkal (pl. lefújom arany festékspray-vel a fél dióhéjakat, amiket előtte megtörtünk, ragasztópisztollyal előre összeragasztok dolgokat stb.)

Megtehetném, hogy eljárok műkörmöshöz, pedikűröshöz, mert az anyagiak rendelkezésre állnak- inkább az idő a szűk keresztmetszet. Így hobbiból megtanultam műkörmöt építeni, díszíteni, minden felszerelést megvettem magamnak és tényleg örömmel készítem ezt el magamnak az esti, nyugodt órákban kb. 2 hetente 1*.

(szerintem ez nem gáz. Volt olyan ismerősöm, aki beszólt, hogy több diplomával mit műkörmözgetek- de csak magamnak készítem, a saját örömömre és tényleg olyan minőségű, amit büszén viselek akárhol)

Amire jó szervezéssel, előre gondolkodva és szűkösen tudok időt szakítani: azok a szolgáltastások, amiket kb. a munkaidőmben lehet elérni. Pl. szűrővizsgálatok, kozmetikus, fodrász- de megoldom úgy, hogy közben a kicsire is elég idő marad.

Még nem kellett barátot, ismerőst, másik anyukát vagy babysittert megkérnem, hogy ilyenek miatt vigyázzon a kisfiamra, pedig erre is rendelkezésre áll a megfelelő keret.

Azt hiszem erre vagyok a legbüszkébb: sok előregondolkodással, tervezéssel megoldom egyedül azt, hogy van egy igényes, tiszta otthonunk (fenntartani a rendet könnyebb), van társasági életünk és kultúrprogramok is rendszeresen, tanulok, olvasok és minden nap az ovi után a vacsora-lefekvés körüli időben még hétköznaponként is legalább 1-2 órát tudok ténylegesen és aktívan foglalkozni a kisfiammal (együtt legózni, Logicozni, lüközni, kirakózni, bohóckodni, mesét olvasni stb.)

Hét végén természetesen rá is és magamra is több idő jut.

Nem görcsölöm túl a dolgokat, viszont pénzügyesként szeretek tervezni, előre elgondolni dolgokat és megvan a fontossági sorrend.

Tény, hogy a sorrendben a magam igényei (ld. kozmetikus stb.) az utolsó helyeken állnak, de ez nem jelenti azt, hogy le kell róla mondani. Sokkal jobban élvezem a pihenést akkor, ha rend vesz körül és elégedetten gondolhatok arra, hogy a kisfiam neveléséért is igyekszem a tőlem telhető legjobban teljesíteni.

Jobban van magamra időm akkor, ha a férjem hazajön- akkor a fiúk egymással boldogan elvannak. Havonta ez kb. 4 nap, de ebben munkanap is lehet nálam.

Nem könnyű, az igaz, de nem lehetetlen és nekem erőt ad az, ha egy-egy nap sikerül minden számomra fontos dologra időt szakítani.

És nálatok?

Szép napot.

2013. dec. 10. 11:00
 3/11 anonim ***** válasza:

nekem arra,amire szeretném

nem hivatali munkarendben dolgozom,hanem 12 órázom.ez azt jelenti,hogy egyik nap 07-19-ig,másnap 19-07-ig dolgozok,és van két pihenőnapom.utána megint nappal,majs éjjel,és két pihenő

így napközben viszonylag sokat vagyok itthon,van időm mindenre

hetente kétszer járok edzőterembe,napközben elintézem a bevásárlást,ügyintézést,főzést.régebben minden másnap főztem levest és főételt,de mostanában ritkábban teszem.van közel egy nagyon jó kifőzde háromféle menüvel,finom és jó,így a férjemnek és magamnak sokszor onnan veszek ebédet.a Fiam eszik meleget az oviban,este általában szendvicset,tejbegrízt,virslit kér.de azért szoktam főzni is,ha úgy van időm és kedvem.házimunkát szintén elintézem napközben,így délután már csak a fiamé vagyok.hetente kétszer viszem edzésre,vagy ha dolgozok,akkor az apja vagy Tesóm viszi,szombatonként ha nem nappal dolgozk,a szüleimnél vagyunk a fiammal,ha dolgozok,a fiam akkor is ott van,mert az apja is dolgozik szombaton.két hetente vasárnap vidékre megyünk családi ebédre.amíg jó idő volt,szinte minden nap játszótereztünk,sétáltunk,most már ez megszűnt.bár sétálni szoktunk,mert a,levegő kell,de sokszor itthon játszunk délután

havi egyszer megyek fodrászhoz,kozmetikushoz,a körmöm magam festem kb 2-3 naponta

hobbim nincs

2013. dec. 10. 11:55
 4/11 anonim ***** válasza:
Èn nagyon nagyon koràn visszamentem dolgozni a babàm mellől rèszben anyagi rèszben poziciò miatt.De kikötèsem volt, hogy nem főzök ès nem takarìtok.Valòszìnű kompenzàlok a kicsim felè, de ha szabadidőm van vele vagyok, vagyunk kizàròlag. Most suliba jàrok muszàj tanulnom ezt kicsit megèrezzük, de ezen kìvül csak vele vagyok.Nincs időm màsra, nyilvàn lehetne, ez egyfajta kompenzàlâs nagyon megviselt a korai elszakadàs.Szòval mèg ebèdidőbe is hozzà rohanok. ...m
2013. dec. 10. 13:51
 5/11 anonim ***** válasza:
még több munkára
2013. dec. 10. 13:52
 6/11 anonim ***** válasza:

Nekunk annyi a szerencsenk, hogy nem kell fozni mert a ceg ahol a ferjemmel melozunk fizeti a menunek az 50%-at. Igy jobban kijovunk anyagilag mintha en fozogetnek es a menu az etterembe nem is rossz egyaltalan. Valtozatos es finom. A kisfiam meg ugye az oviba ebedel. En reggel 7-tol melozom deltuan 3-ig a ferjem meg reggel 9-tol delutan 5-ig. O viszi a kisfiamat reggel 9-re oviba es en hozom el delutan 3-kor. 3-tol delutan 5-ig ha jo az ido jatszoterezunk, bicajozunk a parkba, kimegyunk a kertbe, vagy otthon jatszunk (tarsasozunk, matricazunk, kifestozunk, kirakozunk vagy a nagy kedvenc a lego). 5 ora utan amikor hazajon a ferjem akkor atveszi amig en osszedobok valami vacsorat (salata, melegszendvics, rantotta vagy csak siman felvagott, tehat nem igenyel nagy munkat). 6 orakor vacsorazunk es egesz 7 oraig jatszunk meg egy picit. Kisifamat mindig a ferjem furdeti amig en osszeszedem kicsit a konyhat, bepakolom a mosogato gepet es ha szukseges (altalban 4 naponta) felmosom. Egyik nap en vagyok a meseolvaso a masik nap meg a ferjem. Igy marad mindkettonknek kb. 40 perc tenni-venni valamit a hazba. 8:30 korul leulunk megnezunk egy filmet vagy beszelgetunk. Szamlakat intezunk a neten vagy amit kell. En a vasalat megoldom filmnezes kozben. Hetfon este es csutortokon este vasalok. Hobbim az kulonosen nincsen de ilynkor lenne idom ra. Olvasni viszont szoktam vagy elnyulni a kadba egy magazinnal.

Minden masodik pentekem este 5 ora utan megyek a baratnomhoz 5-6 orara es minden masodik penteken a ferjem megy. Ilyenkor moziba megyunk, beulunk sutizni, van, hogy elmegyunk kormoshoz, setalunk vagy csak otthon fozunk valamit vagy rendelunk valami kajat es dumcsizunk. Nekem kell ez a 2 pentek delutan/este a kikapcsolodashoz es a ferjemnek is. Ilyenkor felvaltva vagyunk otthon a gyerekkel termeszetesen.

A hetvegek valtozatosak ezert arrol nem igen irok. A legtobbszor szombaton a ferjem elmegy a kisfiammal bevasarolni egy hetre listaval. En ilyenkor otthon maradok haztartast vegezni. Ilyen pl. a furdo takaritas vagy minden olyan ami hetkoznap sok idot venne igenybe. Pl mult szombaton delelott ablakokat pucoltam meg gyorsan felporszivoztam. Szombaton ezert mindig etterembe kajalunk. Ennyit megengedunk magunknak, hogy a szombat ne a fozessel teljen mert maskent a bevasarlast meg a takaritast nehez lenne megoldani. Vasarnap mindig valami fincsit fozunk ebedre es szinte mindig a menun van a regi kedvenc a husleves. :)

Sportolni is jarok mivel a cegem mellett van a konditerem. A ceg alkalmazottai ingyen hasznalhatjak. Ezert heti 2-szer elugrom ebedidobe (ami 1 ora) es ilyenkor valami hideg menut valasztok amit meg tudok enni az asztalomnal munka alatt. Tehat nem ulok le ebedelni a kolegakkal hane kondizom egy jot.

2013. dec. 10. 15:08
 7/11 anonim ***** válasza:
Tanulok főiskolán,készülök a nyelvvizsgára,az államvizsgára,írom a szakdogám,most álltam neki egy vállalkozásnak,esténként szobabiciklizem 1 órát,a héten 1-2szer barátnőzöm általában a gyerekekkel,heti egy nagy takarítás, hét közben kb 30 óra a házimunka(bepakolok a mosogatógépbe,elindítok 2 naponta egy mosást,rendet rakok a fiam után,teregetek),elintézem a csekk befizetést,vásárlást stb.Mondjuk januártól már nem dolgozom a munkahelyen mert lejár a szerződés akkor több időm lesz as vállalkozásomra.2 naponta főzünk,párom kiveszi rendesen a részét mindenből ezért megy sok dolog egyszerre, a hobbimra nincs lehetőségem most még néhány hónapig.Párommal hétvégente 1 nap kicsit kikapcsolódunk amíg mamázik a 2,5 éves fiunk.Heti 2szer hajat mosok,beülök 1-1órára a kádba lazulok,szőrtelenítek stb.
2013. dec. 10. 16:55
 8/11 anonim ***** válasza:
*30 perc a házimunka
2013. dec. 10. 16:56
 9/11 anonim ***** válasza:

Szerencsére a munkabeosztásom elég jó,bár 12 órázom,2 napot dolgozom,utána 2 nap szabadnapom van.

A hobbim az olvasás,ezt általában a metrón ülve teszem,mert itthon már erre sajnálom az időt.

Van egy barátnőm,akivel 1-2 havonta moziba megyünk,egy másikkal pedig 2 hetente elmegyünk vásárolni,nézelődni,vagy beülünk valahova.Vele szoktam tavasztól őszig esténként futni járni,így ezzel a sport is le van tudva:)!

Itthon egyedül tanulom az angolt.

2013. dec. 11. 11:01
 10/11 anonim ***** válasza:
jó esetben csak aludni. Bár ha jobban belegondolok, a munkába járás és a hazaút napi 3 óra, akkor olvasni szoktam.
2013. dec. 12. 05:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!