Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Több receptben is láttam,...

Több receptben is láttam, hogy eritrittel készítenek sütiket és 180 vagy 200 fokon sütik meg azokat, holott az eritrit 160 fokon lebomlik. Akkor hogy is van ez?

Figyelt kérdés

[link]


"Hevítés során vegyük figyelembe, hogy az eritrit 160 fokon lebomlik, tehát ha ennél nagyobb hőmérsékleten sütnénk vagy főznénk, akkor a kész étel kevésbé vagy egyáltalán nem lesz édes."



2020. jún. 13. 16:37
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
81%

"A 160 és a 161 fok között nincs nagy különbség, de a 160 és a 180, pláne a 160 és a 200 fok között már jó nagy a különbség!"

Akkor valamit elrontasz vagy keveset használsz, ennyi. Az álláspontod nem álláspont, mert tényekről próbálsz vitatkozni, tények mellett pedig nem lehet állást foglalni, azok vagy igazak vagy nem. Kb. olyan, mintha amellett foglalnál állást, hogy a Föld lapos, ami tényszerűen hamis.

2020. jún. 14. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 42/43 anonim ***** válasza:
85%
Kedves kérdező, én írtam, hogy a víztartalom miatt nem melegszik 100 fok fölé és válaszolva a kérdésedre, hogy honnan veszem ezt onnan, hogy bejártam az általános iskolás fizika órámra. A vízből 100 fokon gőz lesz és amíg az adott anyag vagy legalábbis anyagréteg teljes víztartalma nem válik gőzzé addig nem megy 100 fok fölé a hőmérséklet, mert a fűtési energia a víz elpárologtatására megy el. Ugyanígy a 0 fok alá sem tudod hűteni a víz-jég keveréket, amíg nem fagy meg az egész. Nem tudom mennyire szoktál húsokat sütni, de nézd meg a húsok maghőmérsékletét készültségtől függően, garantálom, hogy maximum 90 fokos értékekkel fogsz találkozni. A kenyér legkülső héja mehet szerintem úgy 120 fokig, és akkor az már a betonkemény és sötétbarna kategória.
2020. jún. 14. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 43/43 anonim ***** válasza:
100%

"A 160 és a 161 fok között nincs nagy különbség, de a 160 és a 180, pláne a 160 és a 200 fok között már jó nagy a különbség!

Aki még mindig a 160-161 foknál tart, az tartson nyugodtan ott továbbra is. Az ilyesmi hozzászólások feleslegesek." Az a gond, hogy az 1. és a 2. oldalon végig azt írtad, hogy 160 fokon, sőt az alatt is kipróbáltad az eritrittel való sütést, és neked úgysem volt édes. Itt kb. tízen leírták, hogy nekik meg de, sőt, magasabb hőfokon is. Mit gondolsz, hogy ezek az emberek, köztük a cukrász válaszoló azért vásárolnak rendszeresen 200 gramm eritritet 4-5 kg kristálycukor áráért, hogy aztán ölbe tett kézzel nézzék, ahogy 160 fokon, sőt, az alatt hirtelen elpárolog a semmibe, és nem édes, ízetlen piskótákat süssenek? Ide mindenki azért írt, hogy megossza a tapasztalatait és jószándékkal segítsen. Próbáld meg ezt elfogadni, és legyen benned is annyi jószándék, hogy elhiszed, hogy valós tapasztalatokat osztunk meg, még akkor is, ha az a tiédtől eltér. Gondolkozz el azon, hogy esetleg te csinálsz valamit rosszul, esetleg nem olyan az ízérzékelésed, mint az átlag embernek. Ha mindenki szembe jön az autópályán, akkor lehet, nem ők mennek rossz irányba, hanem te!

2020. jún. 15. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!