Több receptben is láttam, hogy eritrittel készítenek sütiket és 180 vagy 200 fokon sütik meg azokat, holott az eritrit 160 fokon lebomlik. Akkor hogy is van ez?
"Hevítés során vegyük figyelembe, hogy az eritrit 160 fokon lebomlik, tehát ha ennél nagyobb hőmérsékleten sütnénk vagy főznénk, akkor a kész étel kevésbé vagy egyáltalán nem lesz édes."
Nem nekem kell a számba rágni, hanem ami nem igaz, azt nem hiszem el.
Vegyünk egy hideg elkészítési módot. Nemrég víz + citromlé + eritrit felhasználásával készült italt ittam. Annak éreztem az édes ízét.
Amikor elkészítem a süti alapot, összekeverem a hozzávalókat (hidegen), akkor is érzem az édes ízt. Ugyanez a keverék sütés (160 fokon) már nem édes.
Tehát hidegen édes, tehát az összetevők hiánytalanul megvannak!
"Több receptben is láttam, hogy eritrittel készítenek sütiket és 180 vagy 200 fokon sütik meg azokat, holott az eritrit 160 fokon lebomlik. Akkor hogy is van ez?"
nem ertenek hozza
23. Senkire sem mondtam olyat. Te személyeskedtél többször is.
Nem vagyok helikopter sem, erről biztosítalak.
Te vagy, aki nem tudja megérteni, hogy még a forgalmazó is feltüntetni a honlapján, hogy 160 fok felett "elmegy" az édes íze az eritritnek.
24. Lásd az idézetet. Azt próbáld megérteni. Nem én találtam ki.
Nem a márkájától függ, hanem az az eritrit tulajdonsága!
Az is elég furcsa, hogy nem érted meg, hogy hiába tenne bele az ember több eritritet - ez nem cukor - a több mennyiség ugyanúgy elbomlana.
És mint írtam, nem egyedül én tapasztalom.
Jó, oké, felfogtuk, 160 fok fölött nem édesít. Ezt akartad mondani, ugye?
Akkor mi a kérdés? Ha valamit közölni akarsz, nem kérdezni, akkor ne ezt az oldalt használd.
Miért viselkedsz ilyen ellenségesen?
Na mindegy, csináld csak.
A kérdésemet fentebb olvashatod, ha nem érted, arról én nem tehetek.
"Eritrit: ... • Hőálló 160 ° C-ig."
"Eritrit... Sütés közben 160-170 fokig nem veszít az édességéből"
"Eritritol... Tipp: 160°Cig nem veszíti el édes ízét, és nincs utóíze. "
"Az eritrit viszont 160 fok felett elveszti édesítőképességét!"
"Íze hűs és édes. 160°C-ig nem veszíti el édes ízét, és nincs utóíze."
"Íze hűsítő, enyhén mentolos és 160 Celsius fokig megőrzi édességét, így sütéshez nem a legalkalmasabb, de más receptek édesítéséhez kiváló lehet."
"az eritrit 160 fokon lebomlik, tehát ha ennél nagyobb hőmérsékleten sütnénk vagy főznénk, akkor a kész étel kevésbé vagy egyáltalán nem lesz édes"
"...0 a glikémiás indexe, de jó tudni, hogy a sütést 160 fokig bírja csak jól"
"Karamellizálni nem lehet. Édes ízét 160 °C-ig őrzi meg."
"Aki eritrittel süti annak 160°-ra és a sütési idő 45 perc lesz."
Amelyik linkhez idézetet nem tettem, ott nem volt másolható az oldal, de ott is megtaláljátok a 160 fokos határt. És ez csak pár olyan link, amelyeken szerepel ez az adat, de van még rengeteg!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!