Hogyan találjátok ki, hogy mit főzzetek?
Most költöztem először úgy valahova, hogy van lehetőségem napi szinten ételt készíteni magamnak.
Igazából kicsit meg vagyok illetődve a bőség zavarán. Legtöbbször ötletem sincs, hogy mi a fenét kellene főzni, ezért maradok a tortellini-pizza-burrito hármason belül, ami utólag meg elszomorít, mert egyébként szeretek sütni-főzni, kísérletezni, csak két probléma van:
- ketten élünk, keveset eszünk, és sok alapanyagot kerülünk, mert kettőnknek fölösleges, például kukoricát nem veszünk, mert egy konzervet nem bírok megenni mielőtt tönkremenne, tejtermékek közül csak a sajt, amit el tudunk fogyasztani mielőtt megromlana, stb., így sok dologról lemondunk amit szeretünk
- az említett ötlettelenség
Mások hogy csinálják, hogy mindig tudják, mit főznek és miből? És hogy megoldják úgy hogy vehetnek bármit, nem romlik rájuk?
Nektek hogy működik? Mennyire előre tervezitek a menüt? Van benne valami rendszer, minta? Mi alapján döntötök, hogy mi legyen a kaja hétvégén, vagy a jövő héten, vagy holnap ebédre?
Sok választ kaptam, de alig 1-2 válaszolt relevánsan a kérdésre.
Sehol nem írtam, hogy nem tudok főzni két napra. Azt írtam, hogy nehéz kitalálni, hogy mit főzzek.
"Nektek hogy működik? Mennyire előre tervezitek a menüt? Van benne valami rendszer, minta? Mi alapján döntötök, hogy mi legyen a kaja hétvégén, vagy a jövő héten, vagy holnap ebédre?"
- erre lényegében senki nem válaszolt.
De azért köszi.
# 33
Többen is leírtuk, hogy amit megkívánunk...
Mi ebben az érthetetlen?
Te úgy főzöd meg a burrito-pizza-tortellinit, hogy utálod, nem is kívánod...?
# 27
Másban is ennyire döntésképtelen vagy?
Akkor irány a pszichológus!
"Mi ebben az érthetetlen?
Te úgy főzöd meg a burrito-pizza-tortellinit, hogy utálod, nem is kívánod...?"
De abban mi az érthetetlen, hogy egyszerre úgy saccperkábé 100 féle kaját kívánnék? :D
"Másban is ennyire döntésképtelen vagy?"
- nem
- nem "más"ról szól a kérdés, hanem a főzésről
#36 és #37
Köszi!
" egyszerre úgy saccperkábé 100 féle kaját kívánnék"
Ezek szerint étterembe nem is jártok, mert órákig tartana míg eldöntenéd, mit rendelj? :-DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!