Nők! Hány órakor kezditek el az ebéd főzését, és hány órakor tálaljátok?
Nemcsak az számít, hogy mit készítel, hanem az is, mennyire vagy gyors, rutinos, ill. mennyi az üres-járat az egyes munkaműveletek között.
Egy paprikás csirke + nokedli menüvel is el lehet topogni órákat, míg mások 30-40 perc alatt akár asztalra teszik az ebédet.
Szóval gyakorolj, és majd alakul az! Azért általában egy bő órahossza, max. másfél óra alatt készen van egy leves + második.
Na az ilyen kérdésektől ki tudok akadni, aki feltételezi, hogy csak a nők főznek ebédet és rutinszerűen minden nap ők főznek a családra.
Kérlek ne rosálj magad alá az ámulattól, ha leírom hogy a férjemmel felváltva vagy együtt főzünk.
Nem mindig van amúgy ebéd -ma pl. 10-kor keltünk, így semmi értelme nem lett volna reggeli után ebédet tálalni. Majd 4-5 fele eszünk valamit, ha kedvünk támad.
Általában olyan fél-1 óra szokott lenni a főzőcskézés. Inkább vacsorára eszünk meleg ételt, mit ebédre (5-6 körül), mivel hétvégén szinte mindig későn reggelizünk ezért délután inkább eszünk egy szendvicset vagy gyümölcsöt, de annyira még nem vagyunk éhesek hogy kívánjuk a főtt ételt.
Minden alapanyag illetve a kiválasztott étel függvénye. vannak olyan hétvégi ebédek, amire 3-4 óra is elmegy (mert annyi a hús főzési ideje ) de hétköznap egy óra alatt is kész lehetek egy meleg ebéddel.Általában délben ebédelünk, ahhoz igazítom a munka elkezdését.
Én elég gyorsnak tarom magam, és a folyamatokat viszonylag racionálisan végzem, mindent elmosogatok közben , ami felesleges, ha mégis van egy kis holt időm főzés közben, olvasom az újságot:D
kedves #1. kommentelő!
én meg ekkora béna választ még nem kaptam életemben... ne ítélkezz rólam távolról, ha semmit nem tudsz arról hogy milyen vagyok a konyhában... csak hogy érzékeld a problémát: nem tudod ezt az oldalt használni, tekerd a kurzort egy kicsit feljebb, és olvasd el, hogy mit ír a Gyakorikerdesek.hu alatt... ha nem tudsz normális választ írni, akkor inkább ne írj semmit!!!
A többieknek viszont köszönöm szépen a hasznos válaszokat!! :) :)
A kérdést egyébként azért tettem fel, mert kíváncsi vagyok, hogy másoknál mi a szokás... :) aki hülyeségnek tartja a kérdést, azt kérem ne válaszoljon. :)
Másoknál úgy szokás, hogy nem a "nők" főznek és tálalnak is, mert a "nők" is dolgoznak, legalább annyit mint a férfiak. Ameddig pedig ez így van, addig a férfiakhoz is szól a kérdés.
Kivéve, ha olyan tohonya ostobenkó lúzerek, hogy csak egy műszakot bírnak/tudnak/akarnak vinni, és az ebéd meg a saját otthonuk meghaladja a képességeiket és az értelmi szintüket.
Eredetileg úgy terveztem, hogy ma életemben először !!összehozok valami "töltött virsli" nevű akármit, persze a tölteléket a saját ízlésemnek megfelelően szedegettem volna össze.
Valami borsó-répa-gomba-sajtos tölteléket képzeltem... no ilyenkor azért csak elmegy vele hosszabb idő.
De amikor már jó párszor megcsináljuk, akkor rutinból, percek alatt készen lesz.
Persze, az egy dolog, hogy ebben a hidegben most nincs kedvem "ötletelni", így kijött a fagyóból a kész húsos káposzta, aminek a melegítésével percek alatt készen vagyok! :)
Szerintem is végtelenül ostoba a kérdés! Mit szeretnél készíteni? Melegszendvicset, rántottát, vagy netán ökörsütés lesz? Bevásároltál már? Ha nem, milyen messze van a bolt? Ha 10 km-nél több, akkor gyalog mész, vagy biciklivel? Ez mind fontos lehet, hiszen akár egy héttel előbb is el kell kezdjed a tervezést!
De lehet, hogy csak anyósod piszkált fel, akkor pedig szintén rossz a kérdés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!