Spórolni hogyan?
"a kedves párod meg emelje meg a seggét, és menjen melózni, ne tespedjen egy nemlétező problémával a gép előtt. "
Aki szerint a gericsérv "nem létezö probléma", az megérdemelné, hoyg neki is ilyen legyen! Ez igenis létezik, fájdalmas és sok mindenben akadályozhatja a beteget.
De ettöl függetlenül érdemes lenne keresni olyan munkát, amit így is tud végezni.
Emellett most azon okoskodni, hogy a telefon drága - ez már megvan, és fizetni kell, a kutya-macska minek -ök is ott vannak, ugyanúgy, ahogy a gyerek - ezeket kiiktatni nem lehet, legfeljebb a költségeket racionalizálni, és ahol tényleg lehet, ott spórólni. (Az idöben visszamenni és ott megszüntetni nem lehet semmmit)
1. Egy 15 hónapos gyereket GERINCSÉRVVEL ellátni lehetetlen!!!!
2. A bölcsöde és az étkeztetés sincs ingyen, emellett a legtöbb kis faluban nincs is bölcsi, azaz utazni kellene a gyerekkel, ami szintén pénzbe kerül, ami még mindig nincs nekik.
3. Egy kis faluban munkát találni majdnem lehetetlen, és a legtöbb helyen nem egyszerü a munkába bejárás sem, mert a tömegközlekedés rossz és igen drága, az autó meg - mégha lenne is - drága.
Itt nem a kutya macska a gond...
Amugy 15 hóst mégis miért ne lehetne ellátni sérvvel??
Arról nem is beszélve ha bölcsi+munkabcsak a szomszéd városban van akkor az a megoldás hogx nem dolgozunk???? Mert szerintem nem...
"Amugy 15 hóst mégis miért ne lehetne ellátni sérvvel?? "
Itt nem síma sérvröl van szó, hanem gerincsérvröl, amivel nem tud az illetö súlyt emelni, márpedig egy 15 hónapos gyereket elég gyakran kell.
Egy ekkora gyyerek 10-15 kg, ami egy gerincsérves számára azt jelenti, hogy egy emelés és utána több napig mozgásképtelen!!!!
Nem értem miért kell őt bántani?? Gondolom azért van T-home hogy a gyerek tudja a mesét nézni, cica kutya szintén a gyereknek. Coopba van 1kg kutya illetve macskaszalámi 200 ft. Irasd be a gyereket menzára mindenképp :) én a gázzal úgy spórolok hogy gázpalackom van ami kitart 2 hónapoh ugy hogy mindennap többször is használom. Próbálj olyan kajákat főzni ami kijön elég olcsón pl.spagetti, paradicsomleves, túrós; grizes tészta, zöldségleves, krumplifőzelék..
Nem értem miért bántjátok! Lehet engem is leszavazni de én is hasonlóképp élek nem mindenki lehet milliomos.
A kérdezőnek pedig: irj nyugodtan privátban vannak pár bevállt praktikáim
Mi is szegények vagyunk, bár ételre azért költeni kell 50-60 ezret havonta 2 főre, de a telefon évi 2 ezer és 5 ezerért vettem. Ha nyomorogtok, akkor luxus a telefonra 1ö ezreket elverni, akkor is, ha fontos beszélgetni. Enni még fontosabb, beszélgessetek egymással s néha látogassanak meg a rokonok vagy fordítva s akkor beszéljetek 2 napig. Komolyan, enni kell.
Rizs, zab, sárgaborsó, zsír, ipari karalábé (nagyon finom és 150 ft/kg itt), káposzta, egyéb olcsó zöldségek... Ezek roppant olcsók s a rizs, zab millióféleképp elkészíthető.
Nekem a len is remek olcsó cucc, végső esetben képes lennék kenyérféleként enni, de nem finom úgy, no de zöldségekre szórni 1-2 dekát daráltan, az már dobni tud az ételen. Kicsi, de talán számít valamit.
Viszont nálatok tényleg faragni kéne (leginkább csak a telefont lehet, ahogy elnézem... a lakáselőtakarékosságot nem lehet szüneteltetni vagy tudomisén? nem értek hozzá, de ha egyszer nem jut rá?) vagy bevételhez jutni, mert ez így nem OK.
Ha nem lenne gyerek, azt mondanám, ne nagyon fűtsetek, az étel fontosabb. Persze kellemetlen, de koplalni pláne az. Igaz, van, aki megbetegszik egy hideg házban, akkor nem szóltam.
Ha drága beutazni a városba (én se veszek a Coopban semmit, szerintem fél éve nem jártam ott, drága, nincs választék, ráadásul speckó étrendem van), akkor rendelhetsz webről is tartós élelmiszert. Én szoktam, szép nagy adagot, amit ingyen kihoznak (a kedvencem, ha a benzinkútra vagy a postára, akkor itthon se kell ülni s a futár se húzza a száját a meredek s rossz földút miatt. a legtöbb amúgy nem húzta, de nem kockáztatunk).
Nyilván tudod, hogy krumplit, hagymát zsákban lehet olcsón venni. Ha be tudsz szabadulni egy piacra (itt a faluban nincs, ahhoz is a megyeszékhelyre kell utaznunk), ott is lehetnek remek árak, főleg anyósom ért hozzá, hogy harmadannyiért vegyen ott bármit, mint én, szintén a piacon... Pici krumplit 45 forintért is lehet kapni zsákban néhol, héjában főzve nem is túl melós.
De az ár/kalória s ár/laktatósság arányon a zsír tud igazán dobni, s finomabb is velük az étel, bár ez ízlés dolga.
Gondolom, nem luxuskajákkal etetik a két állatot s ha a kutya nem hatalmas, akkor nem kerülnek sokba. A mi macskánk szinte semmibe se kerül, néha kap egy kis olcsó macskaeledelt, amúgy fog magának pockokat, de valami ipari méretekben. A kérdező írta, hogy ott is van efféle.
Szóval ez szerintem nem sok vizet zavar, amíg nem betegszenek meg vagy valami, de amúgyis mindegy, az állat majdnem olyan, mint a gyerek, megvan, szeretjük, felelősséget vállaltunk érte, nem dobjuk ki. Oda lehet adni másnak, persze, édes kiscicákat nehéz elsózni, egy felnőtt kb. senkinek sem kellene, de amúgysem mindenki hajlandó rá, mert szinte családtag az állat.
Ha mindenki ennyire okos, áruljátok már el, hogyan lehet brutális költségek nélkül kiszállni egy hűségnyilatkozatból?
Mert én is ki akarok a telenornál de nem tudom kinyögni az árát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!