Hogyan lehetne a munkahelyi ételünkön spórolni? Valaki készít egy hétre előre ebédet? Ha igen hogyan?
A párommal szeretnénk a munkahelyi kajánkon spórolni, mert reggelente pékségben vásárolunk reggelit, ebédet pedig gyorséttermekben eszünk, ami nem is túl egészséges (hiába leves, főzelék, saláta stb.) és eléggé sok pénzünkbe is kerül. Viszont szendvicsen sem szeretnénk élni, és nincs időm naponta főzni.
Tippek? Ki hogy oldja meg? Min lehetne a legtöbbet spórolni?
Csak a munkahelyi étkezésről van szó.
Csak egyeterteni tudok a felismeresetekkel!!!
En nem egy, hanem ket- haromnaponta fozok. Tudom, uncsi, de sokkal takarekosabb.
Ha van olyan etel, ami lefagyaszthato, akkor mindig csinalok pluszadagokat rohanos napokra, de rendszeresrn teszek el huslevesbol atszurt alapleveket is, hogy egyszeru leveseket osszedobjak.
Kb. tiznaponta osszeirom az etrendet, igy tudok anyagilag is tervezni. A legdragabb az otletszeru vasarlas, ahogy te is irtad.
Az igencsak pozitív ötlet, hogy saját készítésü ételeket akarsz enni a munkahelyen, ezzel csak egyet lehet érteni.
Amivel meg lehet aránylag egyszerüen oldani, hogy minden alkalommal, ha fözöl, dupla vagy háromszoros mennyiségeket fözöl, és a fölösleget egyszemélyyes adagokban lefagyasztod. Ezzel a módszerrel nem kell naponta fözni - elég hetnete két-három alkalommal, és mégis minden napra van fött étel.
Így idövel rengeteg fajta fogásból lesz fejenként minimum két adag a fagyasztóban, amit minden további nélmül lehet vinni munkába, és ott felmelegítve meg tudjátok enni.
Gyakorlatilag majdnem mindent le lehet fagyasztani minöségveszteség nélkül - kivétel a friss saláták meg gyümölcsök, csak megfelelö módon kell felolvasztani.
Teljesen egyetértek az otthon főzéssel. Sajnos az ételfutáros szolgáltatások 850-1000 ft körül csapnivaló kajákat hoztak ki, már reggel fél 8-kor ott álltak a dobozok a portán....
arra jók, hogy a havi menüjükből lehet ötletet lopniés azt otthon háziasan, sokkal bőségesebben finomra főzni.
nem kell minden nap, ahogy már más is írta, mondjuk másnaponként, meg hát a hétvégén lehet többet is főzni, és adagokban lefagyasztani.
Mindenképpen a legolcsóbb megoldás a főzés. Bele lehet jönni, és a pénztárcádon meg is fogod érezni a gyorskajákkal szembeni különbséget.
Főzök 6-8 adagot, amiből lehet és lefagyasztom adagonként, reggel bedobom a táskámba.
Pl sült húsból csinálok egy kgot kiporciózva rizzsel megy a fagyóba
Vagy zöldségkrémleves, vadas (ehhez kell tésztát főzni, azt nem fagyasztom), székelykáposzta, töltött káposzta, töltött paprika, gulyásleves,
Másik opció, hogy 2 napra főzök 10-20 perc alatt összedobható kaját, pl sajttorta, soba, sült tészta, rizses hús, főzelék, chillis bab, tészta valamilyen szósszal, csőben sült kaják, lasagne.
Olyan nincs, hogy nincs idő főzni. :D Én jobb esetben is napi 10 órát dolgozom irodán, mellette futok, edzőterembe járok, takarítok, van egyéb hobbim és minimum kétnaponta főzök. A titok annyi, hogy meg kell tervezni előre a heti menüt.
Mi a párommal össze szoktuk dugni a fejünket és megbeszéljük, ki mit enne a héten, ehhez bevásárolunk és vasárnap megfőzöm a hétfő-keddi kaját, keddről általában szerdára, szerdán meg csütre és péntekre. Általában olyan ételeket csinálok, amiket nem órákon át kell kevergetni, gyakran csinálok sülteket, csőben sült zöldséget vagy rakott tésztát, mert ezek elvannak maguk szépen a sütőben, addig tudok mást csinálni. Vasárnap általában megfőzöm a macerásabb ételeket, amiket sok idő elkészíteni vagy folyton ott kell lenni a túzhely mellett. A szószos tészták vagy csirkés ételek megvannak maximum 45 perc alatt, a rakott zöldséget vagy tésztát is maximum ennyi idő előfőzni és összeállítani. Ami időiényes, arra ott a hétvége, én akkor szoktam csinálni mondjuk rizsfelfújtat, curry-t, pörkölteket, amiket kicsit tovább tart megfőzni.
Szóval nem lehetetlen :) és tényleg rengeteg pénzt lehet spórolni, meg persze egészségesebb is az, amit magad főzöl, mint a kifőzdék kosztja.
24N
Mindig 2 napra főzünk. Zöldséges ételeket ( nem főzelék és hasonló borzadályok hanem francia, olasz, ázsiai ételek), ezek jóval olcsóbban kijönnek mint a húsos ételek.
Munkába változatosan viszünk levest, főtt ételt, salátát, szndvicset, gyümölcsöket, műzlit, joghurtot, tojásos ételeket.
Eddig úgy voltam vele, hogy mindig rendeltünk vacsorát, itthon azt ettük, ami adagonként 800 Ft volt, amire azt gondoltuk, hogy nagyon olcsó, de ha hozzá adom az 500 Ft-os reggelit és mondjuk 1500 Ft-os ebédet, akkor az már fejenként napi közel 3000, amiből megfőznék több napra.
A gond, hogy anyósom velünk él, de csak nagyon ritkán főz, ő jár bevásárolni, amire mi oda adjuk a pénzt, de konkrétan nincs itthon semmi amiből én nekiállhatnék bárminek. Szeretnék mostantól külön gondoskodni az ételről. Azt hiszem elég nehéz lesz nekiállni, de mindenképp jól fogunk kijönni belőle. A páromnak kiderült, hogy kicsit magas a koleszterin szintje, szóval ezért is lenne fontos nekem főzni... Aki tudna segíteni nyugodtan írhat még ötleteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!