Nokedlinél szoktatok spórolni a tojással, ha kevés van otthon? Több liszt + több víz 1 db tojáshoz?
Tojáson sose spórolok. Fontos ételem (eleve remek tápanyag- és fehérjeforrás, s nekem nincs sok opcióm), mindig van itthon vagy sok, nem szeretek hosszabb távon 100 alá menni. A palacsintánál is 2 palacsinta jön ki 1 tojásból, sosem ment nekem sokkal "jobban", még a lisztes korszakomban sem, de legalább így jobb az íze.
Speciel nokedlit nem is használok, csak galuskát, amiben nem vizezem el a tojást semennyire...
1 tojás borsólevesbe nem rossz, amennyiben nincs egészen sok leves. Inkább legyen finomabb, mint több.
Persze ez ízlés dolga.
Szerintem elég egy tojásból, ha legfeljebb 4-5 főre van az a leves. Mondjuk borsólevesbe én mindig csipetkét teszek (4 főre való borsólevesbe 0,5 tojásból készíteném, annyi lisztet teszek hozzá, hogy kemény, rugalmas tésztát kapjak, és kb. fél centis gömböcskéket csipegetek belőle, amit külön, nem a levesben főzök meg).
Viszont ha nem levesbetétnek készítem a nokedlit, hanem tésztaételnek, akkor szoktam bele vizet tenni (1 tojáshoz fél kiló lisztet teszek ilyenkor, vizet szükség szerint).
78-as, szerinted a galuska és a nokedli két külön műfaj?
Bár a rengeteg értékes válaszodból ítélve szerintem te magad vagy egy külön műfaj... Már bocs az észrevételért.
Tudom lesz frappáns válaszod, mint mindig, de az egyedi élet/étel módoddal, amit szinte minden kérdésnél kifejtesz, nem biztos, hogy hasznos útmutatást sugallsz a kérdezőknek.
Persze kinek a pap...
1918
2 palacsinta egy tojásból, biztos? Hogy van ez? Finomabb, vagy milyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!