A mai árak mellett hogyan spóroltok az ételen?
Hogyan tudtok spórolni a kaján? azt vettem észre, hogy bármikor lemegyünk a boltba a párommal, 5-6000ft alatt sose tudunk vásárolni, pedig nagyon ritkán veszünk olyat, ami nem a vacsorához vagy a holnapi kajához kell. Sokat főz a párom, nagy mennyiségben, mert sajnos az én 193cm-met és 102kg-mat táplálni kell, nagyon sokat eszem. Utálom is magamba.
Vannak esetleg jó spórolási technikáitok, esetleg olcsón elkészíthető laktató ötleteitek? Minden megeszünk, általában az ételek központja a csirkemell vagy a darált sertés.
Azért az nem kicsit égő, hogy a kaja ára ennyire meghatározó ebben a "Kánaánban"...
Anno Ceausescu is az egészséggel kampányolt, amikor Románia szó szerint éhezett! (és akkor is voltak barmok, akik ezt bekajálták!)
40, ezért is kértem segítséget a gyk megmondóembereitől, hogy két kritika megfogalmazása mellet válaszoljanak a feltett kérdésre, ők hogy spórolnak. Én nem vagyok dietetikus, mint itt mindenki, nem tudom mivel lehet pótolni a húst.
41, sajnos Kánaán nincs, bár tudjuk mennyi a ksh szerint az átlagkereset, még éppen lehetne is
Többen is írtuk már pedig. Hüvelyesek, gomba, ha nincs fóbiád akkor szójakészítmények pl tofu, stb.
#44: nálunk sincs szinte soha főtt étel - bőven elég naponta 1x rendes melegételt enni. Ebédre.
Vacsira max. virsli, vagy egy melegszendvics "meleg" kategóriában. Egyébként saláta, szendvics, ilyesmi...
42, és köszönöm is, meg is álltam volna ennyinél, de hát ez a gyk :)
44, nem mindig van nálunk vacsira főtt étel, de attól még meg kell főzni a másnapra, hogy melóban legyen mit ebédelni
Mi pl. nem szoktunk főtt kaját ebédelni, úgyhogy vacsorára azért kívánjuk.
Szerintem egy csomó jó ötletet kaptál.
Azon kár felhúzni magad, hogy sokallják az ételmennyiséged, mert ez valóban nem az, amiben egy átlag ember gondolkozik. (Mi egy fél kg húst 2 napig eszünk, de szinte minden nap eszünk húst.)
Ha viszont te napi 2 kg húsban gondolkodsz, akkor el kell fogadni, hogy nektek ez a prioritás, amit meg kell fizetni. Ilyen mennyiségek mellett nincs az a praktika, amivel akár csak hozzávetőlegesen annyiból ki tudnátok jönni, mint egy átlagos étkű család.
Utolso valaszadonal a pont.
Megis milyen valaszra varsz, ha kerek perec ki jelented, hogy nem vagy hajlando lemondani sem a napi tobb kilonyi husrol, sem a tularazott jegestearol, sem a parszor rendelt pizzarol, se semmirol.
Akkor ez van. Fogadd el es fizess erte.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!